‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Citytrainers Breda officieel van start!

19 jongeren zetten hun talenten in

Geplaatst op 01-10-2015

Citytrainers Breda is officieel gestart! Na de speciale stage editie van CIOS Goes-Breda zijn 13 Bredase sportieve jongeren gestart met hun opleiding. De twee actieve, enthousiaste en betrokken groepen jongeren gaan met hun talenten mooie activiteiten organiseren. Tijdens hun eerste cursusdag hebben zij al enorm veel opgestoken. Waarbij actie en theorie zich evenwichtig afwisselden.

Tijdens de komende zes weken gaan de Citytrainers zowel met de theorie als de praktijk aan de slag. Want hoe zet je eigenlijk een evenement op en wat heb je er allemaal voor nodig om de activiteit te laten slagen? Zo werken zij gezamenlijk naar hun eindactiviteit toe. Alle ervaring die ze daarmee opdoen passen ze vervolgens toe tijdens hun praktijkopdracht van 15 uur.

Citytrainers Breda

De groep met Bredase jongeren startte maandag 28 september hun eerste cursus. De super enthousiaste groep bestaat uit 13 jongeren. Ze hebben allemaal een verschillende achtergrond, verschillende leeftijden en komen uit verschillende wijken in Breda. Ieder gaat de komende periode aan de slag met zijn of haar eigen leerdoel. Door de start met een speeddate en een presentatie voor de groep, leerden zij elkaar meteen goed kennen. Onze complimenten aan de groep want ze deden het erg goed. Binnen de avond wisselden actie en theorie elkaar af. Zij hadden een ware strijd tijdens de spelen, maar waren ook enorm geboeid tijdens de uitleg over presenteren, houding en gedrag. Volgende week doet het eerste tweetal hun eerste leservaring met speluitleg op. We zijn benieuwd!

CIOS Goes-Breda

Op 16 september gingen de eerstejaarsstudenten van CIOS Goes-Breda de Bredase jongeren voor met de start van de cursus. In het kader van hun stage doorlopen zij ook het Citytrainers traject. De zes enthousiaste studenten hadden er zichtbaar veel zin in. De dag stond in het teken van het geven van tips en tops aan elkaar.

Karin van Tilburg over de twee groepen: “Wat een enthousiaste groepen jongeren! Het was erg leuk om te zien hoe twee groepen jongeren zo anders zijn en toch ook hetzelfde. De sfeer zat er bij allebei erg goed in en we verwachten twee hele leuke en verrassende cursusreeksen. We kijken nu al uit naar de ontwikkeling die ze door gaan maken. Want naast de theorie gaan ze ook echt doen. Dat maakt het meteen tastbaar voor ze en ze leren er enorm veel van. We verwachten dat ze allemaal de cursus ‘Ik train mijn stad’ succesvol afronden. Dan is Breda een mooie groep actieve Citytrainers rijker!”

Wil je meer weten over Citytrainers of je aanmelden voor de volgende periode? Dan kan! Klik dan hier.

 

 

 

Gisteren was het eindelijk zover…We zijn gestart met de eerste stedelijke cursus van Citytrainers Breda Breda Actief....

Posted by Citytrainer Breda on dinsdag 29 september 2015

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI