‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Citytrainer Breda gaat van start

Meld je nog snel aan voor de start van 28 september!

Geplaatst op 03-08-2015

Maandag 28 september gaat de eerste cursus ‘Ik train mijn stad’ weer van start! De cursus leidt jongeren op tot Citytrainers, die ingezet worden in wijken om sportieve activiteiten te organiseren. Daarmee leveren zij een belangrijke bijdrage aan het sportieve karakter van Breda. Meld je nog snel aan, want vol=vol!

Citytrainers

Citytrainers zijn jongeren tussen de 14 en 21 jaar, die hun sportieve en organisatorische talenten willen gebruiken om andere jongeren in de wijk te betrekken bij (sport)activiteiten in de buurt. Tijdens de cursus gaan jongeren zeven middagen naar school en doen ze praktijkervaring door het (mede) organiseren van een sportief evenement. Na afronding van de cursus kunnen ze zelfstandig activiteiten organiseren. Zo verbeteren de jongeren de leefbaarheid en sociale samenhang in de wijk waar ze wonen.

Doel

Doel van het project is om jongeren enthousiast te maken om op vrijwillige basis (sport)activiteiten te bedenken, te ontwikkelen en uit te voeren. Citytrainers wordt georganiseerd door Breda Actief in samenwerking met diverse onderwijsinstellingen, (sport)verenigingen en wijkorganisaties. Voor de cursus ‘Ik train mijn stad’ zijn opleidingsmodules ontwikkeld die aansluiten op de belevingswereld van de jongeren. Bovendien is de cursus voor iedereen toegankelijk doordat op een praktische en doelgerichte manier wordt gewerkt aan het unieke talent van iedere deelnemer.

Succesvol

In voorgaande jaren hebben in Breda al 110 jongeren de cursus tot Citytrainer met succes afgerond. Het project heeft momenteel ook veel belangstelling in de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Tilburg en Dordrecht en het concept wordt nog verder uitgerold in andere gemeenten. Wil jij ook meedoen? Stuur dan een mail naar: , laat een bericht achter op: www.facebook.com/CitytrainerBreda of bel: 076-5233555.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI