‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Citytrainers ontdekt op de vrijwilligersmarkt

Interview met Samantha de Leur

Geplaatst op 07-09-2017

“We hadden op mijn school Markenhage een les over onze maatschappelijke stage en daar kregen we een flyer van Citytrainer. Toen ik de flyer zag vond ik het wel leuk maar ik was nog niet overtuigd om het te doen als stage. Naast de flyer zijn we ook nog naar een vrijwilligersmarkt gegaan, hier ben ik meteen naar Citytrainer toegelopen en vertelde Karin (projectleider) mij over de cursus. Toen leek het me toch heel leuk en leerzaam, dus heb ik me meteen opgegeven!”

X-Kids

Samantha heeft haar praktijkstage gedaan bij Breda Actief en hier heeft zij een eigen X-Kids georganiseerd. Haar stage bestond dan ook veelal uit kantooruren en uiteindelijk de grote dag waarop de X-Kids activiteit plaatsvond. “Conflicthantering tijdens de cursus vond ik best wel makkelijk en dat heb ik ook meteen in de praktijk goed toe kunnen passen, tijdens de X-Kids.” Samantha vindt het leuk om activiteiten met kinderen te doen, maar les geven aan leeftijdsgenootjes vindt ze ook geen probleem.

Mijn talent

Als ik aan Samantha vraag wat haar talent is en hoe ze hier aan gewerkt heeft zegt ze; “Ik denk het omgaan met de kinderen en het organiseren van activiteiten. Dit kon ik al wel maar hier ben ik wel in gegroeid tijdens de cursus. Dit en het Citytrainer certificaat heb ik al gebruikt en wil ik nog gaan gebruiken bij onder andere de Koningsspelen en ook voor de opleiding ALO die ik na de HAVO wil gaan doen.” Samantha is heel fanatiek en wil overal waar ze kan helpen, met activiteiten in Breda. Ook voor haar maatschappelijke stage heeft ze veel meer uren gelopen dan dat eigenlijk moest. “Ik vind dat helemaal niet erg, ik doe het allemaal omdat ik het leuk vind en graag wil helpen en niet omdat het voor school nodig is!”

Waarom heeft Citytrainers een toegevoegde waarde?

“We kunnen hier dingen leren die heel belangrijk zijn in het leven vooral als je niet heel zelfverzekerd bent. Bijvoorbeeld in het voor de groep staan, dus presenteren of lesgeven. Ook voor statushouders is dit heel belangrijk en dan vooral voor de Nederlandse taal! Sport hoeft niet alleen maar het doel te zijn, het kan ook het middel zijn!”

Citytrainer betekent voor mij in een woord

Educatief

Een leuke quote?

“Citytrainer Breda moet doorgaan, omdat het voor een hele grote groep mensen een grote toegevoegde waarde kan hebben!”

Ook Citytrainer worden? 

Stuur een mail naar  

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI