‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Citytrainers in spé hebben de smaak te pakken

Afgelopen maandag was het zo ver, hun eerste activiteit!

Geplaatst op 22-11-2017

Door weer en wind kwamen de leerlingen van KBS De Zandberg meedoen met de activiteiten van de Citytrainers. Op maandag 20 november gaven zij voor het eerst les, waarbij de leerlingen de keuze hadden tussen basketbal, voetbal en kickboksen. Wat was het spannend voor de Citytrainers, maar volgens het enthousiasme van de kinderen, was het een toffe sportavond!

Zeven weken lang volgen de toekomstige Citytrainers de cursus ‘Ik train mijn stad’ van Breda Actief. Tijdens deze cursus leren zij sportactiviteiten te organiseren voor verenigingen en wijkbewoners. Er nemen 15 cursisten deel aan Citytrainers. In de laatste weken kregen zij de opdracht om een sportactiviteit te organiseren voor een voor hen nieuwe doelgroep, namelijk jongeren van 8 tot en met 12 jaar.

“Oh wat was het leuk. Lesgeven aan de kinderen, ik wilde meteen nog een keer!” vertelt aankomende Citytrainer Hiba Seroukh. Ook bij Isabel Pijnappels spat de blijdschap er vanaf: “Wat een leerzame ervaring en wat waren ze enthousiast allemaal.” Karin van Tilburg, projectleider Citytrainers bij Breda Actief, is trots op de voortgang van iedere deelnemer, waaronder de vijf deelnemende statushouders: “Ze hebben het allemaal super goed gedaan en bij de statushouders is het Nederlands ook nog met sprongen vooruit gegaan!”

Op naar de volgende stap

Nu gaan alle Citytrainers in spé starten met hun praktijkstage. Er zijn al een hoop mooie stageplaatsen gevonden. Onder andere bij Voetbalvereniging SJP, Breda College, Surplus Welzijn en natuurlijk bij de sportcoaches van Breda Actief. Na het afronden van de stage gaan ze werken aan de voorbereiding van de eindpresentatie voor het certificaat. Daarna is Breda weer 15 Citytrainers rijker!

Schrijf je in!

Eind januari gaat de volgende editie van de cursus Citytrainers ‘Ik train mijn stad’ van start. Schrijf je hier in! Wil je meer informatie? Neem een kijkje op deze pagina of neem contact op met ons via en/of 076 52 33 555.

 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI