‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Citytrainers in spé klaargestoomd voor eindpresentatie

Op naar een mooie sportieve toekomst

Geplaatst op 16-02-2016

De eerste groep Citytrainers, gestart in september 2015, is klaar voor hun follow-up bijeenkomst. In deze bijeenkomst worden zij voorbereid voor hun eindpresentatie begin juli. Het laatste onderdeel van het Citytrainers project waarin zij laten zien of ze datgene wat ze geleerd hebben, ook in de praktijk kunnen waarmaken. Iedereen doet dit op zijn of haar eigen manier. Halen zij dit? Dan zijn zij volwaardige Citytrainers die klaargestoomd zijn om sportieve activiteiten in wijk en buurt kunnen gaan organiseren. Zelfstandig of samen met anderen. Citytrainers Breda is namelijk dé talent ontwikkelingscursus voor jongeren die iets willen betekenen voor Breda en haar wijken. De nadruk ligt daarbij op sport en bewegen. Via Breda Actief krijgen zij de juiste handvatten om te denken vanuit verschillende sporten en die de verbinding maakt met verschillende organisaties om de jongeren daar actief bij te betrekken.

Wat gaan ze doen tijdens de follow-up?

De follow-up is ter voorbereiding van de eindpresentatie. Wat wordt er van de Citytrainers verwacht en welke keuzes kun je hierin maken? In kleine groepjes gaan de jongeren brainstormen en afspraken maken. Om de avond sportief af te sluiten spelen zij nog een toernooitje Beachvolleybal bij Strand Binnen, dit onder leiding van Jarreau, Citytrainer in spé, die zijn laatste uren praktijkstage op deze manier afrond.

Wat brengt Citytrainers?

Citytrainers verrijken zichzelf en ieder gaat hier op een eigen wijze een vervolg aan geven. Nemen de ‘bagage’ mee naar een volgende opleiding, worden actief in wijk en buurt of zijn oproepbaar voor actieve vrijwilligersklussen. Sommige gaan direct aan de slag en andere pakken het op een later moment weer op. Sportieve vrijwilligers met een rugzakje vol ervaringen! Een prima ontwikkeling en ook mooie verbindingen met andere partijen in de stad zoals Surplus Welzijn, OSHB, S.J.P., Breda Achery en Circus Woenzini. Super dat Citytrainers de praktijkstage daar in konden vullen. 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI