‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Co-creatie tijdens Bredaas Sportcafé

Geplaatst op 19-11-2014

Op woensdagavond 10 december openen voetbalvereniging WDS'19 en handbalvereniging United Breda hun deuren voor alweer de 7e editie van het Bredaas Sportcafé. De avond staat in het teken van co-creatie, vertaald naar interactieve productontwikkeling. Met een inspirerende gastspreker en speednetwerken hebben deelnemers uitgebreid de mogelijkheid om informeel te netwerken met andere sportverenigingen uit Breda. De belangrijkste boodschap: ‘samenwerken met de doelgroep’.

Het Bredaas Sportcafé is een initiatief dat zorgt voor versterking van onderlinge contacten en samenwerkingsverbanden tussen Bredase sportverenigingen. De bijeenkomst wordt georganiseerd door en voor Bredase sportbestuurders en is leerzaam, zinvol maar bovenal informeel.

Sportbestuurders kunnen zich nog aanmelden tot en met 30 november.

Het thema dat dit keer centraal staat is interactieve productontwikkeling. Denken voor de doelgroep is uit. Aanbodgericht producten in de markt brengen is niet meer van deze tijd en de doelgroep wil graag meedenken over (door)ontwikkeling van producten en diensten die aansluiten bij hun wensen en behoeften. 

Ook in de sport is men zich hier steeds meer van bewust. Sportaanbieders gaan in gesprek met de beoogde doelgroep om het juiste aanbod te kunnen bieden. Hoe zorgt een organisatie nu voor de juiste benadering van de doelgroep zodat ze enthousiast zijn om mee te denken? Hier worstelen niet alleen sportaanbieders mee maar ook ondersteunende organisaties en gemeentes gaan de strijd met dit vraagstuk aan. Hoe kunnen zij ervoor zorgen dat beleidsontwikkelingen in de sport aansluiten bij het werkveld? En wat zijn de juiste middelen om het werkveld optimaal te versterken?

Deze editie van het Bredaas Sportcafé maakt een uitstapje naar de wondere wereld van co-creatie; samen met de doelgroep een dienst of product (door)ontwikkelen. Bestuurders zijn deze avond zowel de doelgroep als de ontwikkelaar en ontvangen tips en trucs om het verenigingsaanbod nóg beter te optimaliseren.

Klik hier voor het volledige programma. Bestuurders kunnen zich via deze website aanmelden tot en met 30 november.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI