‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Communicatieadvies studenten aan Bredase vrijwilligersorganisaties

Organisaties bekend!

Geplaatst op 20-07-2015

In september starten studenten van de opleiding Communicatie van Avans Hogeschool met een nieuw maatschappelijke project. Studenten geven vier kleine maatschappelijke organisaties communicatie-advies. In samenwerking met Breda Actief zijn vier vrijwilligersorganisaties gekozen uit 15 aanmeldingen: De Honingraad (inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten) Wereldwinkel Breda, IVN Mark & Donge (vereniging voor natuureducatie & duurzaamheid) en Dorpsraad Ulvenhout (leefbaarheidsinitiatief).

Win-win-situatie

De bijzondere samenwerking tussen de hogeschool, Breda Actief en de vrijwilligersorganisaties is tot stand gekomen door bundeling van krachten en interesses. Isabelle Leijser van Breda Actief: “Het is een win-win-situatie. Enerzijds helpt het project mee aan de deskundigheidsbevordering van de organisaties die vaak niet de tijd, de middelen of het geld hebben om zelf communicatie-uitingen te ontwikkelen. Anderzijds hebben de studenten hierdoor ‘echte’ opdrachten waarmee ze bovendien een mooie bijdrage leveren aan maatschappelijke organisaties. En het mooie is dat Breda Actief hierin, dankzij ons grote netwerk, de partijen samenbrengt.”

Uit de aanmeldingen heeft Avans een selectie gemaakt op basis van diversiteit, beschikbaarheid en een passend niveau voor de studenten. Voor de opleiding Communicatie vormen de kleine organisaties dankbare opdrachtgevers in dit duurzame project. “Studenten kunnen kleine vrijwilligersorganisaties goed helpen bij hun communicatie en een beter imago. Dat is belangrijk voor hun voortbestaan en heeft dus effecten op sociaal, economisch en ecologisch vlak in de regio”, stelt projectcoördinator van Avans, Mitchell Droog. “Ook maken studenten kennis met hele andere werelden. Alle partijen kunnen enorm veel van elkaar leren.”

Cadeautje

De geselecteerde vrijwilligersorganisaties zijn De Honingraad, Wereldwinkel, IVN Mark & Donge en Dorpsraad Ulvenhout. “Een mooi begin van de vakantie”, aldus een enthousiaste Marianne Suijker van de Dorpsraad Ulvenhout na de bekendmaking van haar deelname.

 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI