‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Communicatieadviezen in overvloed tijdens Show & Tell

Echte oplossingen voor maatschappelijke organisaties dankzij communicatiestudenten Avans Hogeschool

Geplaatst op 12-11-2017

De eerstejaars communicatiestudenten van Avans Hogeschool gingen tijdens hun eerste schooldag aan de slag met het project ‘Social Communication Challenge’. Tijdens dit project hebben de groepjes een communicatievraagstuk van één van de vijf maatschappelijke opdrachtgevers (Belcrumhuis, Club Kruimel, Dorpshuis 't Klooster, Jeu De Boulesvereniging Va-Tout en Parkhoeve Breda-Noord Kinderboerderij) onder de loep genomen. Om dit geslaagde project toepasselijk af te sluiten, werd donderdag 2 november de Show & Tell georganiseerd. Dit project is een samenwerking tussen Avans Hogeschool en Breda Actief.

Aan het einde van de Social Communication Challenge was het tijd om hun adviezen te presenteren tijdens de Show & Tell. Ieder groepje had een tafel ter beschikking om hun communicatiemiddelen te presenteren. Dit deden zij onder andere voor de vijf opdrachtgevers, maar ook voor vele andere maatschappelijke organisaties en sportverenigingen uit Breda. De groepen studenten wilden hen overtuigen dat zij het beste communicatieadvies hadden.

Adviseren met een doel

Voor de studenten was dit project een vliegende start. In de eerste week van hun eerste studiejaar begonnen ze gelijk bij een échte organistatie met een écht vraagstuk. Op deze manier krijgen ze al snel een heel realistisch kijkje in het communicatievak. “Het is heel mooi om de ene dag iets te leren op school en het de volgende dag al te kunnen gebruiken om een echte organisatie te helpen!” vertelt een student over het project. Ook voor de organisaties die deelnamen was het een unieke kans. Voor maatschappelijke organisaties kan het budgettair gezien vaak moeilijk zijn om een goed communicatieadvies te krijgen! “We gaan iets doen met elk advies. We nemen alles mee en we kunnen overal wel wat mee!” Aldus enthousiaste deelnemer Club Kruimel.

En de winnaars zijn...

Iedere opdrachtgever mocht een winnaar kiezen. Ook Breda Actief zat in de jury en koos twee groepen die eruit sprongen. Er werd een winnaar gekozen die er met hun design en presentatie uitsprong. De uitgewerkte interventies voor Dorpshuis ‘t Klooster waren zeer goed en je kon in één oogopslag zien waar het over ging en waar hun focus lag. Ook hun goede voorbereiding viel meteen op. De andere winnaar viel op door het verdiepende onderzoek met aansluitend verhaal achter hun interventies. Ze werden zelfs twee keer benoemd tot winnaar! Zij hadden voor Club Kruimel onder andere een knuffelbeertje ontworpen, die de doelgroep, kinderen met een beperking, aan zou spreken. Al met al een zeer geslaagd project. Ook in het volgende blok gaan de studenten aan de slag met opdrachten voor maatschappelijke organisaties en bedrijven in het kader van project LEF.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI