‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Communicatiestudenten bieden inspiratie voor vrijwilligersorganisaties

Communicatie Deelsessie op 31 oktober

Geplaatst op 17-10-2016

Hoe kan communicatie bijdragen aan de missie van Bredase vrijwilligersorganisaties of sportclubs? Wat kunnen communicatiestudenten en vrijwilligers van elkaar leren? Negen weken lang verdiepten eerstejaars zich in de vraagstukken van drie Bredase organisaties: Buurtkracht IJpelaar/ Overakker, NOL & zo en Humanitas MentorMaatjes. Op 31 oktober presenteren ze hun communicatieoplossingen. Naast deze presentaties kunnen organisaties gebruikmaken van de expertise van de studenten tijdens een zogeheten: ‘Communicatie Deelsessie: Inspiratie voor jouw organisatie’. Heb jij interesse? Meld je dan nu aan!

Gratis communicatieadvies

Op 31 oktober presenteren de studenten de resultaten van negen weken communicatie onderzoek. Uit voorgaande jaren is gebleken dat organisaties hier veel aan hebben. Niet alleen het advies specifiek voor de eigen organisatie was waardevol, ook de adviezen naar andere organisaties gaven inzichten en inspiratie. Zo zijn er bijvoorbeeld bierfiltjes ontwikkeld voor De Honingraad met als doel om meer met jongeren in gesprek te gaan. Dit zorgde voor inspiratie bij IVN om themacafés te organiseren. Daarom hebben Breda Actief en Avans Hogeschool besloten een Communicatie Deelsessie voor alle maatschappelijke organisaties te introduceren. Hier komen de resultaten uit het onderzoek in terug en kijken studenten mee met communicatievraagstukken die maatschappelijke organisaties hebben. In de vorm van een ‘markt’ laten 75 studenten hun ideeën zien.

Samenwerking met meerwaarde

De vaste samenwerking tussen de opleiding Communicatie binnen Avans Hogeschool, Breda Actief en de vrijwilligersorganisaties is tot stand gekomen door bundeling van krachten en interesses. “Samen creëren we een grotere meerwaarde voor meerdere betrokkenen,” aldus projectcoördinatoren Mitchell Droog en Isabelle Leijser. Voor de opleiding Communicatie vormen kleine organisaties prima opdrachtgevers voor studenten. “Studenten kunnen vrijwilligersorganisaties snel en goed helpen bij hun communicatie en bij een beter imago. Dat is vaak belangrijk voor hun voortbestaan en heeft dus effecten op sociaal, economisch en ecologisch vlak in de regio”, stelt Mitchell Droog. “Ook maken studenten kennis met hele andere perspectieven. Alle partijen leren veel van elkaar.”

Opgeven

Wil jij voor jouw organisatie aanwezig zijn bij de Communicatie Deelsessie? Geef je dan op door op onderstaande button te klikken. De sessie vindt plaats op 31 oktober van 14.30 – 15.30 uur. Iedereen is welkom op Avans Hogeschool Gebouw LA, 5e verdieping Lovensdijkstraat 61 – 63, Breda. Heb je vragen? Neem dan contact op met

Aanmelden Communicatie Deelsessie

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI