‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Cruyff Courts 6 vs 6 kampioenschap in Breda

Breda Actief traint leerlingen van groep 7 en 8 gratis op school

Geplaatst op 08-12-2014

Het Cruyff Courts 6 vs6 kampioenschap komt er weer aan! Het voetbaltoernooi voor leerlingen uit groep 7 en 8. Het beste meiden- en beste jongensteam van elke stad gaan door naar de regiofinale. Van daaruit dingen ze mee naar de landelijke finale op een Cruyff Court in Amsterdam en uiteindelijk het Cruyff Courts WK in het buitenland. Jongens en meisjes die mee willen doen met de Bredase voorrondes in februari, kunnen zich in december voorbereiden met gratis trainingen van Breda Actief.

Cruyff Courts 6 vs 6 is een kampioenschap waarbij jongens- en meidenteams strijden om de titel Cruyff Courts Kampioen van Nederland. Deze kampioenen maken bovendien kans om Nederland te vertegenwoordigen tijdens het Cruyff Courts WK in het buitenland. Het evenement vindt plaats in 20 landen, overal volgens dezelfde spelregels en de veertien regels van Johan Cruyff. Dit zijn gedragsregels waar iedereen zich aan moet houden en elkaar op aan kan spreken. Thema’s als respect, samenspel, creativiteit en initiatief dienen daarbij als leidraad. Tijdens ieder toernooi wordt de Respect Award uitgereikt die gekoppeld is aan deze gedragsregels. Dit betekent dat niet alleen het beste team kan winnen, maar ook het sportiefste team.

Leerlingen van groep 7 en 8 doen mee door een team te vormen van jongens of meiden. Alle wedstrijden vinden plaats op woensdagmiddag. Een team bestaat uit maximaal 10 voetballers. Zo zijn er genoeg wissels om altijd een sterk zestal paraat te hebben. Vriendjes of vriendinnetjes uit de wijk mogen zich ook aansluiten bij een team. De stadsfinale wordt een sportief en gezellig evenement voor iedereen in Breda.

Gratis voorbereiding tijdens de gymles

Breda Actief wil dat kinderen respectvol samenspelen en sporten. Daarom biedt de organisatie trainingen aan voor scholen waarin sportcoaches de 14 regels van Johan Cruijff met de leerlingen behandelen. De trainingen vinden plaats tijdens de gymles vanaf januari tot maart. Een super voorbereiding op de voorrondes van het toernooi. Bredase basisscholen kunnen zich via Breda Actief nog opgeven voor de trainingen.

Aanmelden en meer informatie

Wil je als team meedoen? Schrijf je dan in via je leraar op school of via ons door te mailen naar:  of 076-5233555. Ook scholen die gebruik willen maken van de expertise van onze sportcoaches van Breda Actief kunnen  met ons opnemen!

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI