‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

De juiste mensen op de juiste plaats binnen het onderwijs!

Sportcoach Pleuni Rijvers vertelt waarom zij met een glimlach naar het werk gaat

Geplaatst op 19-12-2017

Pleuni Rijvers, sportcoach bij Breda Actief, draagt bij aan het bewegingsonderwijs bij de scholen waar zij lesgeeft. Zowel in de praktijk als op de achtergrond. Niet iedere docent heeft tijd en de kennis om een zinvolle gymles neer te kunnen zetten. Pleuni helpt hen daarbij een gedachte te hangen aan iedere beweging die de leerlingen maken. Lees hier haar verhaal!

Plezier staat voorop

“Ik merk aan de kinderen dat ze blij zijn als ik er ben. Dit is voor mij wel een bevestiging. Als ik vanuit de kleedkamer hoor dat leerlingen zeggen: “Yes, we gaan weer gymmen met juf Pleuni!” krijg ik een energieboost. Hierdoor raak ik nog meer gemotiveerd en nog meer wil inspelen op de verschillende beweegsniveaus van de kinderen. Ik wil dat ieder kind zich kan blijven ontwikkelen binnen het bewegen. Gelukkig kunnen veel meer kinderen meedoen als je de gymles anders wegzet. En dan beginnen andere kinderen op te vallen. Ik wil dat iedereen veel plezier heeft in bewegen. Als je plezier hebt, leer je vanzelf wel.”

Hulp vanuit de basis

“Waar ik ook mijn passie in steek en energie uit haal is het bewegingsonderwijs binnen de school en in het docententeam aan te pakken. Het is leuk om de bewegingslessen te verzorgen, maar het meedenken over de inrichting van een nieuwe speelzaal of het inbrengen van een bepaalde methodiek zorgt uiteindelijk voor meer resultaten bij de kinderen. Het is leuk om binnen een school één klas te laten bewegen, maar daar heeft de school niet altijd iets aan. Het wegzetten van een duidelijke en overzichtelijke rode (beweeg)draad door de leerjaren heen, waarbij de randvoorwaarden stabiel en goed zijn, zorgt ervoor dat de kinderen op alle niveaus niets te kort komen.”

Passie voor het overdragen van een boodschap

“De boodschap die ik naar de kinderen wil uitdragen is om meer sport en beweging in te brengen in het dagelijks leven. De vakdocent in mij wil dat alle kinderen kunnen mee bewegen en niet alleen de beste bewegers. Ik voel me verantwoordelijk om er voor alle kinderen te zijn. Wat mijn werk zo mooi maakt is dat ik zie dat de kinderen groeien! Wat mijn werk verder zo mooi maakt is dat een docententeam dat mij er bij betrekt als onderdeel van de school. Naar mijn mening heeft iedere school recht op een vakleerkracht, omdat dat zoveel beter is voor de ontwikkeling van het kind. Het is niet alleen gymmen. Door beweging groeit er veel meer in een kind dan alleen de motoriek. De klassieke verhalen van: ik werd als laatste gekozen bij de gymlessen! Je kan als ze zo jong zijn nog zoveel winnen en zoveel veranderen. En dan helpt het als de juiste mensen op de juiste plaats in het onderwijs staan.”

Meer weten?

Zoals je misschien wel weet lopen er bij ons meer sportcoaches rond die net als Pleuni veel betekenen voor een basisschool. Wil je weten wat wij voor jouw basisschool kunnen betekenen? Bekijk het hier!

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI