‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

“De kinderen en de ouders zijn heel dankbaar”

Henny en Bianca spelen voor Sint

Geplaatst op 26-11-2015

“SSKB zorgt ervoor dat kinderen waarvan de ouders in de financiële problemen zitten toch mee kunnen doen aan sport en andere leuke vrijetijdsbestedingen. Het is mooi om te zien hoe kinderen al kunnen opfleuren van een beetje aandacht. Het gaat niet alleen om het materiële, maar ook dat ze zien dat mensen iets voor ze willen doen."

Wat doet SSKB?

Bianca: “SSKB zorgt ervoor dat kinderen waarvan de ouders in de financiële problemen zitten toch mee kunnen doen aan sport en andere leuke vrijetijdsbestedingen. Binnenkort gaan we bijvoorbeeld een dag naar Lot 66 en mogen de kinderen karten en veel andere leuke dingen doen. Daarnaast verzorgen we Sinterklaas intochten voor alle kinderen in de wijk Haagse Beemden. Ook dat is een mooi uitje voor kinderen waar ze het thuis financieel niet breed hebben.”

Hoe is SSKB ontstaan?

Henny: “SSKB staat voor Stichting Sinterklaas Kindercomité Breda. Mijn broer Willem is de stichting gestart. Wij geven beiden voetbaltraining aan kinderen. Toen Willem op een dag een jongetje zag die kwam trainen met gaten in zijn voetbalschoenen omdat zijn ouders geen nieuwe konden kopen, besloot hij iets te doen. Hij vroeg aan andere ouders of ze misschien schoenen over hadden en al snel waren het jongetje en zijn broertje geholpen. Hij zag dat het zo eenvoudig was en weinig geld kostte om te helpen en wilde meer doen voor die doelgroep. We organiseren al jaren de Sinterklaas intochten, maar vanaf dit jaar spelen we zelf een beetje voor Sinterklaas door ons in te zetten voor de kinderen in deze doelgroep.”

En waarom besloten jullie om je vrijwillig in te zetten voor de stichting?

Henny: “Ik help mijn broer al jaren met de Sinterklaas intochten en speel dan voor Zwarte Piet. Zijn enthousiasme voor dit initiatief werkt aanstekelijk, dus het leek me mooi om hem te helpen. Omdat ik zelf ook kinderen train, zie ik met eigen ogen hoe moeilijk sommige kinderen het hebben door armoede. Ik help de stichting door op braderieën te staan en met de collectebus rond te gaan, ik begeleid kinderen naar activiteiten en natuurlijk door Zwarte Piet te spelen.”

Bianca: “Henny is een vriendin van ons gezin en toen ze vroeg of ik penningmeester wilde worden van SSKB leek het me mooi om op die manier wat te doen voor de stichting. Naast de betalingen zorg ik ook voor het ontwerp van het logo en het drukwerk, dus ik kan er mijn creativiteit in kwijt. Bij de SSKB weten we allemaal ook uit eigen ervaring hoe het is om met weinig geld rond te komen. Het zijn vaak mensen in het grijze gebied die bijvoorbeeld weinig verdienen met hun werk, maar geen uitkering krijgen en geen Breda Pas hebben. Of mensen die door ontslag of ziekte in de financiële problemen zijn gekomen. We hopen de ouders te ontlasten door ervoor te zorgen dat ze kunnen sporten en door een keer een leuke activiteit met ze te doen.”

Wat vinden jullie het mooiste aan het vrijwilligerswerk?

Henny: “Het is mooi om te zien hoe kinderen al kunnen opfleuren van een beetje aandacht. Het gaat niet alleen om het materiële, maar ook dat ze zien dat mensen iets voor ze willen doen. Het zou het mooiste zijn als alle kinderen evenveel aandacht zouden krijgen en evenveel leuke dingen konden doen. Het is jammer dat er zulke grote verschillen zijn.”

Bianca: “De kinderen en ouders zijn heel dankbaar. Op een braderie stond er een tijdje geleden een moeder in tranen, omdat ze zo blij was dat onze stichting bestaat. Je ziet dat kinderen ook even hun zorgen vergeten als ze een dagje uit mogen. Daarnaast is de saamhorigheid die je voelt als vrijwilligers heel bijzonder. We doen het samen met Willem en zijn vrouw Jeanette en hun dochter Claudia helpt ook vaak mee. Het voelt alsof ik deel uitmaak van de familie en daar krijg je energie van.”

 Wil je meer weten of heb je vragen over vrijwilligerswerk? Neem contact op met een medewerker van Breda Actief via 076 – 5233555 of via  .

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI