‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

De nominaties voor de vrijwilligerspenning zijn bekend!

Wie ontvangt de Chris van Faassen-penning 2015?

Geplaatst op 11-11-2015

Het wordt de komende tijd spannend voor veel vrijwilligers in Breda, want de genomineerden voor de Chris van Faassen-penning 2015 zijn bekend! Dit jaar vindt alweer de 23e editie plaats. In totaal hebben jullie met z’n allen 56 mensen/groepen aangemeld. Hieruit heeft de jury een keuze moeten maken en kwam tot de nominatie van zes groepen en vijf individuen. Wie winnen er dit jaar?

Tijdens de feestelijke uitreiking op 11 december 2015 wordt de beste Bredase vrijwilliger(sgroep) van het jaar bekend gemaakt! Miriam Haagh, Wethouder Zorg, Onderwijs en Dienstverlening die ook dit jaar de penning uitreikt aan de winnaars over de penning: ”De Gemeente Breda wil met de jaarlijkse uitreiking van de Chris van Faassen-penning de vele duizenden vrijwilligers in Breda bedanken voor hun inzet. Vrijwilligers zetten zich in voor anderen zonder daar iets voor terug te verwachten. Met de vrijwilligerspenning laten wij zien dat hun inzet niet vanzelfsprekend is en door het college en de inwoners van Breda zeer wordt gewaardeerd."

Speciaal voor Bredase vrijwilligers

Vrijwilligers zetten zich in voor anderen, zonder daar iets voor terug te verwachten. Namens Gemeente Breda organiseren wij de vrijwilligersverkiezing. Samen willen we hiermee alle Bredase vrijwilligers, wel of niet genomineerd, laten schitteren voor hun vrijwillige inzet. Iedereen heeft zijn/haar Bredase topper aan kunnen melden bij ons, om te laten zien dat zij die speciale vrijwilliger(sgroep) waarderen. Aan de juryleden de taak om met nominaties te komen.

De juryleden hebben onafhankelijk van elkaar een keuze gemaakt uit de 32 aanmeldingen voor individuen en 24 aanmeldingen voor de groepen. Hiervan is een selectie gemaakt van vijf individuen en zes groepen. Het College van burgemeester en wethouders bepaalt de winnaar.

De 5 nominaties voor de beste vrijwilliger

De vijf individuele genomineerden zijn (op alfabetische volgorde):

De 6 nominaties voor de beste vrijwilligersgroep

De zes groepsnominaties zijn (op alfabetische volgorde):

De deskundige jury

Ook dit jaar bestond de jury uit een mix van mensen met diverse achtergronden, plus veel ervaring op het gebied van vrijwilligers en vrijwillige inzet. Hierdoor zijn de aanmeldingen vanuit verschillende perspectieven beoordeeld. Zo is er gelet op de impact op de omgeving, de inzet en de hoeveelheid passie die achter de vrijwilliger(sgroep) zit. De juryleden waren tijdens het juryberaad op 28 oktober eensgezind.

De deskundige jury bestond dit jaar uit:

  • Christel de Baat (o.a. toernooidirecteur Breda Future)
  • Renee Bisschop (Vrijwilliger Scouting Sint Joris en winnaar individuele CvF penning 2014)
  • Aynur Colak (actief in formulierenbrigade in Breda-Noord)
  • Geert Siefken (relatiemanager ABAB Accountants en Adviseurs met focus op gesubsidieerde instellingen, voorzitter netwerk De VOC en vrijwilliger bij Stichting Sacramentskerk Breda)
  • Danny Steigerwald (Accountmanager OBI4wan en eigenaar All Round Experience)
  • Desiré van Veldhoven (Projectleider Wijkontwikkeling Singelveste Alleewonen, bestuurslid Stichting Voedselbank Breda / winnaar groepen CvF penning 2014)
  • Willem Vermeulen (winnaar CvF penning 2013, vrijwilliger HOOM, vrijwilliger IMW gedetacheerd bij gemeente Breda).

De roots van de vrijwilligersverkiezing

De Bredase vrijwilligerspenning is in 1993 in het leven geroepen ter ere van alle Bredase vrijwilligers. Sinds 1998 reikt het gemeentebestuur ook een penning uit aan een vrijwilligersgroep. De feestelijke uitreiking is jaarlijks op of rond de nationale Dag van de Vrijwilliger. In 2014 ontving Renee Bisschop, vrijwilligster bij Scouting Sint Joris, de individuele penning en de vrijwilligers van Stichting Voedselbank Breda de groepspenning. Buurttuin Breda ontving de aanmoedigingsprijs.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI