‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

‘De reis van de mobiele klimrots’

Een leuke en actieve klimdag voor kinderen van het speciaal onderwijs

Geplaatst op 07-10-2015

Maandag 5 oktober staat voor een aantal scholen van het speciaal onderwijs in het teken van de Klimweek. Door het initiatief van Special Heroes (Breda Actief) reist een mobiele klimrots langs vier verschillende scholen. Hierdoor kunnen alle kinderen het klimmen ervaren. De kinderen van het Breda College, Visio en Bredero College (Brabantlaan en Landheining) hebben al genoten van deze super leuke klimdag.

Klimles

De klimdag werd gestart met een uitleg over klimmen door de instructeurs van Mountain Network. Zo hoorden de kinderen hoe ze het beste kunnen klimmen. Vervolgens was het echt tijd om te klimmen. Enthousiast dat zij waren, begonnen ze meteen met klimmen naar de top van de rots. Ondanks dat sommige kinderen het nog erg spannend vonden, zijn ze toch naar boven geklommen! De eigen grenzen zijn echt verlegd. Sommige kinderen hadden zelfs zo de smaak te pakken, dat ze wedstrijdjes tegen elkaar hielden.

Aftrap op Visio

Op maandag 5 oktober waren de kinderen van Visio aan de beurt. Visio is een school voor blinden en slechtzienden. De kinderen kregen natuurlijk goede begeleiding door de aanwezige instructeurs van Mountain Network. ‘Een meisje had erg moeite om naar de top te klimmen. Toch bleef ze het proberen en is het haar uiteindelijk gelukt. Dit was een erg mooi, maar vooral emotioneel moment voor instructeur Jasper. Hij was zo trots op haar!’, aldus onze sportcoach Annemarie.

Donderdag 8 oktober zijn de kinderen van de school De Koperakker aan de beurt. Vervolgens wordt de klimweek afgesloten bij het Bredero College (Raaimoeren). Onze sportcoaches hebben er ieder geval veel zin in!

Aanmelden

Heb jij de smaak te pakken gekregen? Of wil jij graag eens klimmen uitproberen? Meld je dan aan voor het naschoolse klimmen bij Arendse Health Club Breda op donderdag 22 oktober en 12 november. Als je meer hierover wilt weten, kun je contact opnemen via  of .

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI