‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

De Sportkliko's zijn weer naar de scholen!

Geplaatst op 04-09-2017

De Sportkliko’s zijn weer naar de scholen! Vind jij of vinden de kinderen het lastig om spelletjes te verzinnen? Hebben jullie inspiratie nodig om te spelen? Dan is de Sportkliko een ideaal middel. Het zijn kliko’s gevuld met spelmaterialen en spelkaarten. Je kunt ze inzetten tijdens pauzes, onder schooltijd of tijdens speciale dagen. Het is handig voor vrijwilligers, leerkrachten, bovenbouwleerlingen, pedagogische medewerkers... Iedereen kan er mee werken!

In 2013 is Breda Actief gestart met het plaatsen van Sportkliko’s op basisscholen. De ‘echte’ kliko is gevuld met spelkaarten en materialen om simpele spelletjes te spelen met kinderen van groep één tot en met acht. De Sportkliko bevordert en verbetert  samenspelen, creativiteit, zelfstandigheid en plezier van bewegen.

Training

‘Anne-Maria koekkoek’, ‘Fopbal’, ‘Knuffeltikkertje’ en ‘Boomverwisselen’; ouderwetse spelletjes die haast vergeten zijn. Je vindt ze terug in de Sportkliko! Deze mag natuurlijk niet zomaar in een hoekje van de school verdwijnen. Daarom organiseren we regelmatig trainingen over de verschillende manieren waarop je de kliko in kunt zetten.

Aanwinst

Dat de Sportkliko een aanwinst is voor scholen blijkt wel uit de enthousiaste reacties: “Kinderen komen rustiger binnen nadat ze intensief gespeeld hebben in de pauze.” En: “Kinderen die normaal stil zitten doen nu wel mee!” Tot: “Yes, de Sportkliko is er weer!

Dus wil je ook mee spelen en ben je geïnteresseerd in een Sportkliko? Kijk dan op de website https://www.breda-actief.nl/sportkliko/!

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI