‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

De vloer is lava, Keepie Uppie en zeskamp; de Bredase Sport- & Spelweek is gestart!

Mooie samenwerking tussen studenten, stagiaire en sportcoaches Breda Actief

Geplaatst op 19-06-2017

Extra sport- en spelactiviteiten op het schoolplein, extra aandacht tijdens de gymlessen en dat alles in het teken van de WEURO. Deze week barst de Bredase Sport- & Spelweek los op vijf basisscholen in Breda. Op De Rudolf Steinerschool Breda, De Horizon, De Tweesprong, De Burchtgaarde en De Springplank wordt de week georganiseerd door studenten, stagiaires van de Fontys Sporthogeschool Eindhoven en sportcoaches van Breda Actief.

Leren in de praktijk

Samenwerken, organiseren, leren en plezier. Ze komen allemaal samen tijdens de Bredase Sport- & Spelweek. De week die van maandag 19 juni tot en met vrijdag 23 juni plaatsvindt, komt voort uit een opdracht voor eerstejaarsstudenten van de Fontys Sporthogeschool in Eindhoven. Elk projectgroepje, bestaande uit vijf leden, heeft daarbij een tutor; een tweedejaarsstagiaire aan dezelfde opleiding. Deze wordt weer begeleid door de sportcoaches van Breda Actief. Een mooie samenwerking.

WEURO als thema

We staan aan de vooravond van de WEURO 2017 met Breda als speelstad. De projectgroepen vonden dit een goede aanleiding om het EK Vrouwenvoetbal als thema te kiezen voor de Bredase Sport- en Spelweek. Een van de voorwaarden, naast een aantal projecteisen, waar de studenten zich aan moesten houden. Het beloofd op de vijf basisscholen een sportief feest te worden met activiteiten als: de bal hooghouden op de Keepie Uppie, de vloer is lava, een bezoek van mascotte Kicky, waterspelletjes, een heuse sponsorloop, zeskamp en blokjesvoetbal.  

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI