‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Dé Vrijwilligersmarkt Breda: een groot succes

Het begin van een mooie toekomst?

Geplaatst op 24-09-2015

Donderdag 24 september vond bij Podium Bloos aan de Speelhuislaan Dé Vrijwilligersmarkt Breda plaats. Het evenement wordt jaarlijks georganiseerd door Breda Actief en brengt vraag en aanbod op het gebied van vrijwillige inzet bij elkaar. Ook dit jaar was het weer een succes. Zo’n 50 organisaties waren aanwezig en gingen in informele sfeer in gesprek met 850 jongeren van zes middelbare scholen die op zoek zijn naar een Maatschappelijke Stage: een onderdeel van Maatschappelijk Betrokken Onderwijs. Bredanaars die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk konden aan het eind van de middag in de ‘Open Ronde’ terecht op Dé Vrijwilligersmarkt. In informele en gezellige sfeer werden allerlei nieuwe contacten gelegd.

Honderden scholieren ontmoeten maatschappelijke organisaties

De middag gaat om 13.00 uur van start met de eerste ronde scholieren. De groep wordt buiten verrast met een stoere act van slagwerkgroep Lucifers Slagwerk. Eenmaal binnen is er van verlegenheid geen sprake. De groep verspreidt zich al snel over de vele tafels waar de diverse organisaties zichzelf presenteren. Nina Koppejan en haar vriendin Mirthe den Reijer hebben net een gesprek gehad met Speel-o-theek De Speelhoek. Nina: “Het lijkt mij leuk om wat met jonge kinderen te doen en bij de Speel-o-theek kun je kinderen helpen bij het uitzoeken van speelgoed of met ze spelen. Later wil ik graag juf worden, dus zo kan ik al wat ervaring op doen.” Ook Mirthe is positief over de Maatschappelijke Stage en Dé Vrijwilligersmarkt Breda. “Ik vind het erg handig om hier rond te kijken, want je ziet ook andere organisaties dan wanneer je zelf was gaan zoeken. Mij lijkt het leuk om iets voor ouderen te doen tijdens mijn MAS.” Van het organiseren van een evenement bij Popcorner Breda tot het begeleiden van activiteiten voor mensen in een rolstoel bij Stichting Rollwithus of schrijven van blogs voor de website van Jong@Breda (onderdeel CJG). Het zijn maar een paar van de leuke mogelijkheden die er zijn.

Ik wil graag iets doen!

Na de drie scholierenrondes met totaal 850 scholieren volgt om 15.30 de ‘Open Ronde’. Bredanaars van alle leeftijden kunnen hier terecht om de vrijwilligersklus te ontdekken die bij ze passen. Ook Jasser Al Kafri komt een kijkje nemen. Hij blijkt een jaar geleden met zijn gezin als vluchteling vanuit Syrië te zijn gekomen. “Ik ben kno-arts van beroep, maar ik kan hier nog niet aan het werk omdat ik de taal nog niet voldoende spreek. Via de vluchtelingenorganisatie hoorde ik over deze markt. Ik ben het niet gewend om thuis te zitten en wil heel graag iets doen. Hopelijk kan ik iets betekenen voor het Rode Kruis.” Er worden die middag veelvuldig gegevens uitgewisseld tussen de organisaties en ruim 110 potentiële vrijwilligers.

Scholen laaiend enthousiast

Isabelle Leijser van Breda Actief en de organisator van Dé Vrijwilligersmarkt Breda kijkt met een gevoel van tevredenheid terug op de dag. “De leerlingen en de scholen zelf waren erg positief en er zijn heel veel goede verbindingen gelegd. Afgevaardigden van De Rotonde, de Internationale School Breda en het Mencia de Mendoza Lyceum bezochten Dé Vrijwilligersmarkt Breda voor het eerst. Zij waren laaiend enthousiast en gaan kijken naar meer mogelijkheden om samen te werken in de toekomst.”

 

Fotografie: Maj-Britta de RuiterDé Vrijwilligersmarkt Breda was een groot succes! Zo’n 50 organisaties waren aanwezig...

Posted by Breda Actief on donderdag 24 september 2015
 

Fotografie: Maj-Britta de RuiterDé Vrijwilligersmarkt Breda was een groot succes! Bredanaars die geïnteresseerd zijn in...

Posted by Breda Actief on donderdag 24 september 2015

 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI