‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

‘De waardering die ik krijg van jongeren in de wijk is onbetaalbaar!’

Sportcoach André over zijn rol als sportcoach in de wijk

Geplaatst op 20-07-2017

André van Dongen is één van de bevlogen sportcoaches van Breda Actief in de wijk Breda Noordoost. Hij zet zich in voor Bredase jongeren en werkt graag samen met allerlei partijen in de stad. Wat voor rol heeft hij in de wijk en wat maakt zijn werk nu zo leuk? Daarvoor laten we hem graag zelf aan het woord.

‘Jij blaast weer leven in de wijk’

“Als sportcoach zet ik mij met name in voor de wijk. Elke week bied ik verschillende sportieve activiteiten aan. Je ziet vaak jongeren in de wijk die te weinig te doen hebben. Juist zij zien me graag komen en vinden het super leuk om met mij te sporten. ‘Jij blaast weer leven in de wijk!’ Krijg ik dan te horen. Wat natuurlijk erg tof is. De waardering die ik krijg van de jongeren in de wijk is onbetaalbaar!”

Ze weten me altijd te vinden

“De activiteiten die ik organiseer zijn altijd goed bezocht. Deze organiseer ik natuurlijk niet alleen. Grote Broer, Grote Zus, Social Work, Teamplay@NAC, de verenigingen in de wijk… er zijn eigenlijk geen sportieve of sociale partners in de wijk waar ik niet mee samen werk. Dat maakt het ook zo leuk. En als er iets in de wijk georganiseerd wordt, weten ze mij altijd te vinden. Ze zien in mij de persoon die ervoor kan zorgen dat een dag goed loopt. Een groter compliment kun je natuurlijk niet krijgen.”

Respect, normen en waarden

“Het belangrijkste van het werken met jongeren is dat ze meekrijgen wat respect is en welke normen en waarden er belangrijk zijn. Binnen mijn werk als sportcoach probeer ik dit altijd terug te laten komen.”

Sportevenementen voor de stad

“Naast de activiteiten in de wijk organiseer ik ook activiteiten als X-kids en de Ramadan Cup Breda. Super leuk om te doen! Ik probeer met X-kids steeds weer iets unieks weg te zetten in de wijk. Zo ook weer voor deze zomervakantie. Op 22 en 23 augustus kunnen kinderen weer lekker sporten, bewegen en spelen. Samen met Belcrum Beach, Pier 15, Barons Breda Basketbal, Parkour Breda,Sup & Fun, WaPaMa Cirkus, Social Work en T.V. Markant beloven het weer mooie sportactiviteiten te worden! Heb jij je nog niet aangemeld voor X-kids, doe dit dan zeker nog. Ik zie je graag (weer) bij X-kids of in de wijk!”

Aanmelden X-kids

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI