‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

De week van … Danielle Timmers Adviseur sportloket Breda Actief

'Het is zo mooi om mensen te zien genieten.'

Geplaatst op 19-11-2015

Sporten en bewegen is goed voor je. Zowel voor je lichaam als je geest. Natuurlijk ook als je een beperking hebt. Het kan zijn dat je dat je het dan lastiger vindt om te beginnen met sporten of bewegen. Puur omdat je niet weet wat je allemaal kunt of wat er allemaal te doen is. De twee adviseurs van het sportloket helpen daarbij. Daniëlle is sinds september onderdeel van dit team. Als ervaringsdeskundige weet ze als geen ander hoe moeilijk het is om iets te vinden wat bij je past!

Dinsdag 10 november

Beweegjefit

"Vandaag de eerst Beweegjefit, toch wel een beetje spannend. Tijdens een balspel leren we elkaar wat beter kennen en tijdens de heuse sportquiz komen verschillende sporten aan bod. En geloof me er wordt flink wat af gezweet. In spelvorm zoeken de deelnemers ook hun eigen grenzen op. Je ziet dan dat ze wel even de tijd nodig hebben om hier van bij te komen maar je ziet ook een soort van voldoening. Door hier nog even over na te praten en te bespreken hoe ze het vinden en wat hun wensen zijn voor de volgende keer ga ik met een heerlijk gevoel naar huis. Het is zo mooi om mensen te zien genieten."

"Volgende week gaan we aan de slag met tafeltennis, badminton en tennis. De eerste les was een groot succes!"

Woensdag 11 november

G-tennis

"Vandaag heb ik een afspraak met trainer Michèle Dane van de rolstoeltennis. Ze geeft deze ochtend rolstoeltennis aan twee jonge gasten die ik begeleid. Natuurlijk ben ik daar nog even een kijkje gaan nemen. Zo leuk om ze zo enthousiast bezig te zien. Ik heb ze beide nog een paar adviezen gegeven om snelheid van rijden te vergroten. Ook heb ik ze de tip gegeven mee te doen met onze rolstoelvaardigheidstrainingen. Je moet je één voelen met je rolstoel wil je er optimaal gebruik van kunnen maken."

"In de middag werk ik thuis nog wat mailtjes weg en bel ik nog met een aantal sportloket deelnemers."

Donderdag 12 november

Kantoordagje

"Even een kantoordagje tussendoor ofwel een dagje achter de computer. Er lagen verschillende vraagstukken van bijvoorbeeld verschillende gemeentes, deelnemers en verenigingen. Een lekker productief dagje uitzoekwerk."

Vrijdag 13 november

Vooral uitproberen!

"Dat is normaal gesproken niet mijn werkdag. Toch komt het regelmatig voor dat ik op andere dagen of tijden moet werken. Dit maakt het werk onder andere ook zo leuk. Vandaag een afspraak met een deelnemer die graag verschillende sporten wil uitproberen. Vandaag heeft hij een proefles rolstoelbadminton bij Hello You in Made. De proefles vindt hij zichtbaar erg leuk en hij past ook goed binnen de groep. Welke sport hij uiteindelijk kiest weet hij nog niet. De volgende proefles is rolstoeltennis." 

"Ik kijk terug op een heerlijke werkweek met veel bijzondere mensen. En elke week kijk ik weer uit naar wat de volgende week weer brengt."

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI