‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Sportcafé bij Barons Breda Basketball op di. 19 mei

Save the date

Geplaatst op 09-04-2015

De voorbereidingen voor de volgende editie van het Bredaas Sportcafé zijn inmiddels weer in volle gang. De achtste editie vindt plaats op dinsdagavond 19 mei. Schrijf de datum nu alvast in je agenda!

Het Bredaas Sportcafé wordt speciaal georganiseerd vóór en dóór Bredase sportbestuurders en is leerzaam, zinvol en bovenal gezellig! Gedurende de avond kun je ‘een kijkje in de keuken nemen’ bij een andere Bredase vereniging. Hoe pakken zij bepaalde zaken aan? En wat kun je van ze leren? Tevens ga je samen met andere bestuursleden van sportverenigingen aan de slag met een actueel thema in de sport. Speciale gastsprekers zullen dieper in gaan op het thema, maar je leert vooral mét en van elkaar!

Barons Breda Basketball
De gastheer van deze achtste editie is inmiddels bekend: Barons Breda Basketball. Deze levendige basketbalvereniging is in 1994 ontstaan uit de fusie van Agon (1978) uit Princenhage en Pioniers (1967) uit Heusdenhout. In 2002 is basketbalvereniging Red Jumpers uit de Haagse Beemden gefuseerd met Barons, zodat deze nog de enige basketbalclub is in Breda. De thuishaven is sporthal De Doelen in Princenhage.

De vereniging heeft op dit moment zo'n 320 leden. Barons heeft 19 competitie spelende en 5 trainende teams, waaronder 2 rolstoelbasketbal teams. De helft van alle leden bestaat uit jeugd onder de 22 jaar die in principe ook allemaal aan de competitie deelnemen. De seniorengroep bestaat uit dames en heren die trainen en spelen op verschillende niveaus.

In 2014 besloot Barons Breda Basketball de kantine van sporthal de doelen in eigen beheer te nemen en volledig te verbouwen. Een metamorfose om trots op te zijn! De vereniging nodigt dan ook alle Bredase collega-bestuursleden uit tijdens deze achtste editie in de prachtig verbouwde kantine.

Programma
De avond start om 19.00 uur en duurt tot circa 22.00 uur. Het thema dat deze avond centraal staat, is het creëren van een ‘veilig sportklimaat’, ofwel een sportieve, positieve sportcultuur in Breda. Dit houdt in dat er een omgeving gecreëerd wordt, waarin iedereen zich veilig en prettig voelt en zichzelf kan zijn. Een gedetailleerd programma volgt spoedig.

Aanmelden
Het exacte programma volgt later, maar inschrijven kan nu al via het aanmeldformulier! Heb je vragen? Neem dan telefonisch contact met één van de verenigingsadviseurs via 076 5233555.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI