‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Dit is gewoon verslavend!

Susanne Driedijk (34) geeft kinderen een onvergetelijke vakantieweek

Geplaatst op 27-06-2018

Toen ik 8 jaar geleden het filmpje van Helemaal Heppie vakanties met de Frogers zag, wist ik meteen dat ik dit wilde. Heppie vakanties zijn er speciaal voor kinderen die het moeilijk hebben, bijvoorbeeld omdat ze niet meer thuis wonen of omdat er thuis grote problemen zijn. Intussen zijn de Heppie vakanties onderdeel van Stichting Het Vergeten Kind.

Het is voor de kinderen een geweldige ervaring en je hebt zelf ook een hele leuke week

"Na een selectieweekend en een training, ben ik een vakantieweek meegegaan als groepsleider voor kinderen van 6 tot 9 jaar. Deze kinderen worden vanwege hun vaak moeilijke gedrag als 'anders' bestempeld, terwijl er vaak dus van alles achter zit. Deze kinderen hebben in het dagelijkse leven allerlei labels en zo worden ze ook vaak benaderd en behandeld. Bij ons staat het kind centraal. Wie het is en wat het kan: ze worden bij ons juist in hun kracht gezet. Al die labels (zoals autisme, ADHD, etc.) van het kind interesseren me niet, ik wil het kind leren kennen!"

Een jongetje die na de vakantie zijn stiefvader dolblij in zijn armen vliegt: daar doe ik het voor!

"Dit vrijwilligerswerk is echt verslavend! Er is een sfeer van jezelf zijn en de groep vrijwilligers is ontzettend bevlogen. Je krijgt er zoveel voor terug! Ik speel zelf mee tijdens activiteiten dus je leert de kinderen goed kennen. Je ziet direct wat je doet en wat het bij de kinderen oplevert. Het is echt zó geweldig om ze te zien genieten: ze maken vriendjes, iets wat thuis vaak heel moeilijk voor ze is. En ze genieten van drie maaltijden per dag, met ‘s avonds soep, een hoofdgerecht en een toetje. Sommige kinderen kennen het van thuis helemaal niet om voldoende eten te hebben, terwijl het voor jou en mij heel vanzelfsprekend is. Ze krijgen een week lang alle aandacht en kunnen zichzelf zijn en dat maakt dit werk zo ontzettend leuk: alle kinderen verdienen een positieve ervaring!"

Wil jij deze kinderen ook een onvergetelijke tijd bezorgen?

"Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom, vooral mannen, want die zijn bij de Stichting Het Vergeten Kind nog in de minderheid. Je kan mee tijdens (sport)events, weekenden en vakanties. Er wordt altijd heel goed gekeken wat je graag wilt doen en wat bij je past en je krijgt een training. Kijk voor meer informatie of om je aan te melden voor een selectieweekend op: https://www.hetvergetenkind.nl/"

 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI