‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Doe mee en meld je vrijwilligersklus of activiteit aan voor NLdoet 2017!

Extra handen, nieuwe vrijwilligers en meer bekendheid 

Geplaatst op 05-01-2017

Heeft jouw organisatie klussen waar je extra helpende handjes bij nodig hebt? Of wil je dolgraag een gezellige activiteit organiseren waarbij betrokken Bredanaars kunnen helpen? Wil je jouw organisatie extra onder de aandacht brengen of heb je een ander leuk idee waarbij je de inzet van betrokken Bredanaars goed kunt gebruiken? Doe mee met NLdoet op 10 en 11 maart: de grootste vrijwilligersactie van het land!

NLdoet

Op 10 en 11 maart organiseert het Oranje Fonds NLdoet en steken zo’n 350.000 Nederlanders de handen uit de mouwen bij maatschappelijke organisaties, ook in Breda! Ben je of ken je een maatschappelijke organisatie of instelling waar een karwei gedaan kan worden of die graag een activiteit wil organiseren waarbij extra vrijwilligers nodig zijn? Dan is dit een prachtige kans om dit te doen! Meedoen betekent niet alleen extra handen, maar ook nieuwe vrijwilligers ontmoeten en naamsbekendheid voor je organisatie. Bovendien is het gewoon super gezellig! Meld je activiteit aan op www.nldoet.nl.

Happy high tea, de bloemetjes buiten zetten,  het buurthuis opknappen, wandelen of dierenhotels bouwen

Er zijn genoeg leuke ideeën te bedenken, zoals bijvoorbeeld een lente-ontbijt voor bewoners, het voorjaars klaarmaken van een buurttuin of kinderboerderij, een sop- en soepdag in het buurthuis of sportclub, een verwenmiddag met spel of muziek, knuffelen met huisdieren in het woonzorgcentrum, een sport- en spelmiddag voor buurtkinderen, schilderen van het clubhuis of de bloemetjes buiten zetten bloemstukjes maken om de boel op te fleuren.

Financiële bijdrage

Je kan tot eind januari een financiële bijdrage aanvragen van maximaal € 400,- voor de uitvoer van je activiteit of karwei. Bijvoorbeeld voor klusmateriaal, huur van hulpmiddelen zoals ladders of een hogedrukreiniger, kosten voor een high tea of gezellige maaltijd voor je doelgroep. Ook kan je een bedrag aanvragen voor eten en drinken voor de vrijwilligers Hoe eerder je aanvraag binnen is, hoe beter, want voor de financiële bijdrage geldt OP=OP!

Inspiratiebijeenkomsten over NL Doet

Breda Actief organiseert een gezellige inspiratiebijeenkomst voor sportclubs, instellingen, organisaties en initiatieven uit Breda die graag mee willen doen met NLdoet op vrijdagochtend 20 januari met koffie en cake. Je krijgt dan meer informatie over NLdoet en praktische tips en ideeën hoe je dit goed kan aanpakken. Zo ben je straks goed voorbereid en maak je van NLdoet een geweldig succes voor jouw club of organisatie! Aanmelden kan hier:

Inspiratiesessie op vrijdagochtend 20 januari

Meer weten?

Voor meer informatie, tips en inspiratie over NLdoet kun je terecht op www.nldoet.nl, daar staan allerlei leuke voorbeelden en downloads die je gratis kan gebruiken. Bij Breda Actief kan je contact opnemen met Stephanie Verdoolaege:  of met Marije Deveny:  of via 076 52 33 555.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI