‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Doe mee aan de City Challenge in Breda en gebruik onze Toolkit! 

Heb jij het innovatieve idee voor Breda?

Geplaatst op 28-11-2017

Breda is een stad vol leven, waar de bewoners niet stil zitten. Vele evenementen, initiatieven etc. worden georganiseerd voor en door bewoners. Gemeente Breda ziet hier meer mogelijkheden in en daagt bewoners en beroepskrachten uit om tot nog meer innovatieve ideeën te komen. Wij als Breda Actief kunnen jou hierbij een handje helpen door middel van de Toolkit 'Lekker in je vel, meedoen in de wijk'.

Breda bruist en er gebeurt heel veel in de stad. Breda kent vele evenementen, zoals Breda Barst, het Smartlappenfestival en Breda Drijft. Ook is de stad in staat grote evenementen als het Serious Request 3fm Glazen Huis, Weuro en volgend jaar de Champions Trophy Hockey te hosten. Dat gaat erg goed, want Breda is een gastvrije stad met initiatiefrijke mensen. En daar zijn we trots op. Ook op straat-, buurt-, wijk-, en dorpsniveau gebeurt er veel. Denk aan Opgeruimd Breda, Breda Begroot, BredaBreed (crowdfunding), braderieën en wijkfestivals, boodschappenservice en mantelzorg. Maar de gemeente Breda denkt dat er nog meer mogelijk is! 

De uitdaging

Met bewoners en professionals en iedereen die wil, gaan ze de uitdaging aan om te komen tot nog meer bruisende harten in wijken en dorpen! Waarom willen zij dat samen doen? Veel Bredanaars zetten zich in hun vrije tijd in voor Breda. Wij koesteren alle vrijwillige inzet en willen dat graag zo houden.  

Met elkaar zijn we daarom op zoek naar een aanvulling op de bestaande netwerken in de wijken en dorpen. We zoeken naar een concept om meer bewoners te betrekken, te waarderen en betrokken te houden bij (het organiseren van) activiteiten en initiatieven in de wijk (straat, buurt of dorp). Dit doen we op een innovatieve manier onder de titel: Breda brengt het samen. 

Lijkt jou dit super gaaf om te doen? Bekijk dan eens onze Toolkit 'Lekker in je vel, meedoen in je wijk'! Die helpt je de vorm en invulling van het inhoudelijke gedeelte van jouw idee.

Wat valt er te winnen?

Het prijzengeld is in totaal € 2.000,- en wordt verdeeld onder de 5 beste inzendingen: 

• 1e prijs: € 1.000,-* 

• 2e prijs: € 500,-* 

• 3e prijs: € 250,-* 

• 4e prijs: € 150,-* 

• 5e prijs: € 100,-* 

 *Netto bedragen en vrij te besteden.

Goed om te weten

  • Lees de volledige opdrachtomschrijving en de voorwaarden zorgvuldig door voordat je start met het uitwerken van je concept.
  • Deelname staat open voor iedereen, m.u.v. medewerkers van de gemeente Breda.
  • Bekijk onze Toolkit hieronder en bekijk 10 tips voor het bedenken van innovatieve ideeën.
  • Meerdere inzendingen per deelnemer/team toegestaan.

De Toolkit 'Lekker in je vel, meedoen in je wijk' van Breda Actief

 

 

aanmelden en meer informatie

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI