‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Doe ook vrijwilligerswerk bij AZC Boschpoort

Mooie samenwerking tussen COA en Breda Actief

Geplaatst op 23-12-2014

Breda Actief en het COA; Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, hebben de handen ineen geslagen om het doen van vrijwilligerswerk bij het AZC Boschpoort Breda in goede banen te leiden. Ook Bredase vrijwilligers kunnen aan de slag bij het asielzoekerscentrum in de voormalige vrouwengevangenis. Door middel van extra voorzieningen en een activiteitenprogramma kunnen de vrijwilligers iets betekenen voor de leefbaarheid van de asielzoekers.

Over het COA

Het COA is verantwoordelijk voor de opvang van asielzoekers. Zij zorgt voor onderdak tijdens de asielprocedure. Ook bereid zij asielzoekers voor op een eventueel verblijf in Nederland, een terugkeer naar het land van herkomst of doormigratie. Sinds hun ontstaan werkt het COA ook samen met vrijwilligers. 

Vrijwilligerswerk bij AZC Boschpoort

Naast alle activiteiten die er georganiseerd worden, ben jij als vrijwilliger de verbinding van binnen het AZC naar buiten in de stad. Je leert nieuwe culturen kennnen. Ook zullen de achtergrondverhalen, waarom de asielzoeker naar Nederland is gevlucht, je niet ontgaan. Je kunt vanalles doen, van kinderactiviteiten organiseren tot les geven in de Nederlandse taal, van het organiseren van recreatieve activiteiten tot je bijdrage leveren aan het open leercentrum. Mocht je interesse hebben, dan wordt er gekeken naar jouw kennis en ervaring. 

Wil jij vrijwillig aan de slag?

Meld je dan individueel aan bij ons. Dit doe je door een mail te sturen naar   met daain: je naam, adres, telefoonnummer en wat je wilt gaan doen. Natuurlijk kun je ons ook bellen: 076-5233555. Na je aanmelding neemt het COA rechtstreeks contact met je op wat er allemaal mogelijk is. 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI