‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Dolle beestenboel bij X-kids

Geplaatst op 23-10-2014

Tijdens de herfstvakantie vermaakten ruim 140 kinderen zich op de twee sportieve middagen X-kids. Bij de ‘Animalgames’ en ‘Nightgames’ speelden kinderen tussen de 6 en 12 jaar in het dierenrijk en deden ze mee aan een spannend roofspel in het donker.

'Animalgames’

Apenkooien, een levensgroot twisterspel spelen en zwieren op een wilde rodeostier. Ruim zestig kinderen deden afgelopen dinsdag mee aan de ‘Animalgames’, die geheel in het teken stonden van individuele dierenspelletjes. In de gymzaal ‘Huis van de Heuvel’ werden ze aangemoedigd en begeleid door de enthousiaste sportcoaches van Breda Actief.

Zeven ‘specials’

Al dan niet verkleed als dier, hingen de deelnemers in de touwen en gooiden ze ringen om een opblaasbare koe. Om het dierenthema nog meer aan te kleden konden de kinderen zich laten schminken, limbodansen en olifantenvoetbal spelen. Annelies van der Linden, één van de sportcoaches: ‘Het leuke is dat iedereen aan deze spelletjes kan meedoen, groot en klein, jong en oud. Dit jaar doen er daarom zelfs zeven ‘specials’ mee, kinderen uit het speciaal onderwijs. Geweldig om te zien!’

‘Nightgames’

In de gymzaal ‘het Noorderlicht’ was het donderdag voor zo’n 75 kinderen tijd voor de ‘Nightgames’. Voorzien van slechts een hoofdlampje speelden de deelnemers in teams tegen elkaar verschillende zoek- en roofspelletjes in het donker. Een heus doolhof zorgde voor nog meer spanning! Ook van de buitenactiviteiten werd volop gebruik gemaakt.

Elke schoolvakantie

Tijdens elke schoolvakantie organiseert Breda Actief X-kids; leuke en spannende sport- en spelactiviteiten voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. De activiteiten worden begeleid door professionele sportcoaches van Breda Actief. Deelname bedraagt twee euro per middag.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI