‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Dorien leidt Studententeam Unicef

‘Een jaar geleden had ik niet gedacht dat ik dit zou durven.’

Geplaatst op 20-06-2017

Hoi Dorien, kun jij me meer vertellen over het Unicef Studententeam?

“Zeker. Het Unicef Studententeam Breda bestaat uit 18 studenten van verschillende opleidingen in Breda. We hebben twee doelen en dat is awareness creëren onder studenten over Unicef en het organiseren van evenementen waarvan de opbrengst naar Unicef gaat. Dat doen we zonder budget. Ons doel is dus om geld op te halen en niets uit te geven.”
 

Wat is jouw rol in het Unicef Studententeam?

“Ik ben voorzitter. Dat betekent dat ik de vergadering leid, ik verzorg het contact met Unicef Nederland en ik ben verantwoordelijk voor de sollicitatieprocedure als nieuwe studenten zich als vrijwilliger bij ons melden.”
 

Wat voor evenementen organiseren jullie?

“In de winter organiseren we altijd Unicef On Ice. Dat hebben we drie jaar geleden in Breda bedacht en het is een landelijke actie geworden die alle studententeams in hun stad organiseren. De entreeprijs van de ijsbaan gaat die dag naar Unicef en we schaatsen zelf ook voor sponsorgeld. Verder hebben we een speeddate georganiseerd, waar zelfs  een relatie uit voort is gekomen en je kunt ons sponsoren tijdens de Singelloop.”
 

Waarom zet jij je in voor Unicef en niet voor een ander goed doel?

“Zelf heb ik een mooie kindertijd gehad in een fantastisch gezin. Ik heb alles kunnen doen wat ik wilde, maar er zijn zoveel kinderen – ook in Nederland-  die dat niet kunnen. Ik vind het belangrijk dat er opgekomen wordt voor de rechten van kinderen. In je kindertijd wordt de basis gelegd voor je latere leven.”
 

Wat levert het jou zelf op om vrijwilliger te zijn?

“Het geeft voldoening en energie en daarnaast doet het veel voor je persoonlijke ontwikkeling. Verder heeft het raakvlakken met mijn studie, International Hotelmanagement. Als voorzitter ben ik ook bezig met management van het team. Maar het is vooral heel leuk en gezellig om deel uit te maken van het Unicef Studententeam.”
 

Kun je omschrijven hoe jij je persoonlijk hebt ontwikkeld?

“Het belangrijkste is dat ik nu een team durf te leiden en op de voorgrond durf te staan. Dat had ik een jaar geleden nooit gedacht. Ik ben organisatorisch ook erg gegroeid.”
 

Wat is een moment waar je graag aan terugdenkt?

“Dat was de vorige Unicef on Ice in januari. We hadden als team een hele intensieve dag achter de rug, want we hadden 7 uur lang geschaatst en de kinderen vermaakt die kwamen schaatsen. Na afloop zaten we helemaal vermoeid in de kantine. Iedereen wilde naar huis, maar ik stelde voor om nog even de leukste momenten van de dag met elkaar te delen. Eerst keek iedereen me aan of ik gek was, maar toen de eerste begon met vertellen werd iedereen weer blij en enthousiast. Ik vond het belangrijk om op een positieve manier te eindigen, want je hebt er samen een half jaar voorbereiding in gestoken. Uiteindelijk gingen we op wolkjes weer naar huis.”
 

En dan heb je ook nog iets goeds gedaan voor Unicef!

“Dat klopt. We hadden zo’n 1200 euro opgehaald voor het project ‘Geef een deken’. Dit project was voor Syrische vluchtelingenkinderen die de winter in kampen moeten doorbrengen. Door de vrieskou konden ze overlijden. Met het bedrag wat wij hebben opgehaald, konden 240 dekens gekocht worden.”

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI