‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Let op! Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) wordt duurder

Geplaatst op 21-01-2016

Heb je een VOG nodig? Vraag deze dan voor 1 maart 2016 aan want na deze datum betaal je € 41,35 in plaats van € 30,05. Ook de regeling via internet wordt duurder: van € 24,55 naar € 33,85. De VOG voor vrijwilligers die werken met kinderen en/of vrijwilligers die werken met verstandelijk beperkten blijft gratis (Let op! alleen aan te vragen via internet).

De Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV): ‘Dat de prijs nu omhoog gaat, maakt participeren nog duurder. Veel vrijwilligersorganisaties hebben niet de financiële buffer om deze kosten goed op te vangen.’ Staatssecretaris Dijkhoff beseft dat de prijsverhoging een tegenvaller kan zijn voor sommige vrijwilligersorganisaties. Toch blijft hij bij de prijsverhoging. De reden hiervoor? ‘Het VOG-tarief is de afgelopen 10 jaar gelijk gebleven. En de gratis VOG-regeling wordt gefinancierd uit de tariefsverhoging.’ Aldus Dijkhoff.

Maak jouw organisatie veiliger

Wil jij jouw organisatie veiliger maken? Naast het aanvragen van een VOG, komt er meer kijken bij het veiliger maken van jouw organisatie. Zo kan jouw organisatie aan de slag gaan met sociale veiligheid. Hierbij is het aanpakken van ongewenst gedrag erg belangrijk. Maar hoe voorkom je ongewenst gedrag, hoe maak je hierover afspraken binnen je organisatie en wat doe je wanneer er toch iets gebeurt of wanneer je iets signaleert? Klik hier voor meer informatie. 

Meer weten?

Heb je vragen over het aanpakken van ongewenst gedrag en/of het aanvragen van een VOG? Neem dan contact op met Renée Sterk. Zij is bereikbaar via mail: of bel haar 076 - 52 33 555.

 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI