‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Eerste Bredaas Café Vrijwilligerswerk gezellig en inspirerend

Geplaatst op 05-06-2014

Open, ontspannen, nieuwe mensen ontmoeten, goede gesprekken en lekker eten: dat was de sfeer tijdens het eerste Bredaas Café Vrijwilligerswerk. Donderdagavond vijf juni werd het Café Vrijwilligerswerk officieel geopend door Miriam Haagh, die op deze dag precies drie weken wethouder is van Zorg, Wijkontwikkelingen, Welzijn en Onderwijs. De grote diversiteit van organisaties in combinatie met de informele sfeer stonden garant voor een inspirerende avond.

Miriam Haagh onderstreepte in haar openingsspeech het belang van vrijwilligers: "Vrijwilligers zijn de motor van de samenleving. We kúnnen niet zonder. Helemaal niet in de huidige tijd, waarbij steeds vaker een beroep op eigen kracht wordt gedaan." Over het Café Vrijwilligerswerk zei ze: "Ik juich toe dat organisaties en vrijwilligers hier aan het roer staan. Een mooi voorbeeld van eigen kracht en van verbinden. Want vrijwilligerswerk doe je in eerste instantie voor de ander. Maar het verrijkt ook jezelf; je leert ervan, doet ervaring op of leert nieuwe mensen kennen. Vrijwilligerswerk; onbetaald maar onbetaalbaar!"

Nieuwe online vacaturebank

Het café was extra feestelijk omdat het glas werd geheven op de nieuwe online vacaturebank vrijwilligerswerk Breda die recent online is gegaan. Er waren zo’n honderd bezoekers van ruim veertig verschillende organisaties. Opvallend was dat alle sectoren in het vrijwilligerswerk vertegenwoordigd waren: die mix zorgde voor dynamiek, onverwachte ontmoetingen en nieuwe verbindingen.

Nieuwe ontmoetingen en ervaringen delen

Na de officiële opening werden ervaringen uitgewisseld rond vier tafels met de thema’s: ‘De kracht van kwetsbaarheid’, 'Van vrijwilligerswerk naar ondernemerschap', ‘Inspraaktafel’ en ‘Online Vacaturebank’. Deze tafels werden geleid door Breda Actief, Stichting Info-Méér, Vrouwenstudio’s Amalia en Maxima en studenten van Performatory van de NHTV. De reacties waren positief en enthousiast: “Ik vond het interessant aan de thematafel en ik heb er een nieuwe vrijwilliger bij, dus dat is helemaal goed!” aldus een van de bezoekers aan het café. De ander vervolgt: “Het was echt leuk en goed, ik kende al best veel mensen maar ik heb toch weer nieuwe contacten gelegd en het leuke is; die vragen aan me wat zij voor mijn organisatie kunnen betekenen en ik wil graag voor hen iets betekenen. Ik heb veel kaartjes uitgewisseld!”

Het eerste Bredaas Café Vrijwilligerswerk is georganiseerd door Breda Actief in samenwerking met Satelliet Meubelen, Stichting Info-Méér, The Colour Kitchen, Vrouwenstudio’s Amalia en Maxima en de Performatory van de NHTV.

Bekijk hier snel de foto's!

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI