‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Eerste editie Sportfestival Breda bruist van activiteiten

Geplaatst op 27-04-2013

Stilzitten was onmogelijk, afgelopen zaterdag op Sportboulevard De Wisselaar. Maar liefst 35 sportverenigingen lieten zich zien tijdens de eerste editie van het Sportfestival Breda. Voor iedere Bredanaar viel er iets te beleven, van ponyrijden tot voetbal en jeu de boules. Wie wat meer spanning zocht, kon de klimwand bedwingen of meedoen met een rugbyclinic.

Het Sportfestival Breda was de aftrap voor de Nationale Sportweek, een initiatief van NOC-NSF. Het is de bedoeling dat het Sportfestival uitgroeit tot een jaarlijks sportfestijn waar Bredanaars kennis maken met alles wat de stad te bieden heeft op sportief gebied. Projectleider Joan Kuipers van Breda Actief: “We zijn heel blij dat er zoveel verenigingen zich hier presenteren. Iedereen doet zijn best om er echt wat leuks van te maken. Hiermee leggen we een prachtige basis voor toekomstige festivals.”

Tweeduizend bezoekers

Vervelen was er niet bij, afgelopen zaterdag. Het terrein van de Sportboulevard bruiste van de activiteiten. In totaal kwamen er zo’n tweeduizend mensen op het festijn af. Ze konden zich helemaal uitleven tijdens de activiteiten of kijken naar verschillende demonstraties. De allerkleinsten konden zich laten schminken, lekker gek doen op één van de springkussens of meedoen met spelletjes op het Kinderplein. Er was een ballonnenwedstrijd, rugbyclinics, tennis-, basketbal- en weerbaarheidstrainingen. Wie het aandurfde, kon de klimwand in, abseilen of meedoen met een potje bumpball. Eén van de publiekstrekkers was de duiktank die speciaal voor duikvereniging Quality Divers Breda was neergezet. Huub Jorna van de vereniging was ermee in zijn nopjes. “Het is een prachtige kans om aan het publiek te laten zien wat we doen.”

Sport op de kaart zetten

Ook wethouder Sport Bob Bergkamp, die het festival samen met combinatiefunctionaris Deltalent Schaatsen Annemarie Thomas opende, was enthousiast over het festival: “Dit is een prachtige manier om sport in Breda op de kaart te zetten!” Annemarie Thomas is ervan overtuigd dat het Sportfestival een prima manier is om kennis te maken met verschillende sporten.“Je moet sport tegenwoordig naar de mensen brengen, activiteiten op een leuke manier presenteren. Dan komt het enthousiasme vanzelf.”

Dat straalde er dan ook vanaf, bij alle activiteiten. En het festival bleek niet alleen een plek voor Bredanaars om zich te vermaken en voor clubs om zich te presenteren. Er kwam meteen heel wat talent bovendrijven. Zo kwam de zesjarige Floor van de Reijt erachter dat ze aanleg heeft voor paardrijden, ontdekte wethouder Bergkamp dat hij bijzonder snel een klimwand kan bedwingen en spotte schaatscrack Annemarie Thomas een paar echte talenten tijdens haar clinic. “Ik heb ze meteen uitgenodigd om een keer te komen meetrainen.”

De foto's van het Sportfestival staan op onze facebookpagina! Heb je geen Facebookaccount? Geen probleem, dan kun je de foto's nog steeds bekijken! Ben je met ZED op de foto geweest? Klik dan hier om je foto met ZED te vinden! 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI