‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Eigen ervaring, goud waard!

Breda Actief bij de Paralympic Experience Day

Geplaatst op 23-11-2017

Kennismaken met verschillende takken van aangepaste sport, olympische sporten uitproberen, kennis delen en verbindingen leggen. Dit was het doel van de, door sportbonden en NOC*NSF georganiseerde, Paralympic Experience Day in Utrecht op 17 november. Team aangepast sporten van Breda Actief mocht natuurlijk niet ontbreken bij deze sportieve en educatieve dag!

Ervaring

Ervaren, dat is waar deze dag om draaide. Ervaren hoe het is om te rennen en dansen met een visuele beperking, hoe moeilijk het kan zijn om wendbaar te zijn in een rolstoel en ga zo maar door. Na een korte introductie door Esther Vergeer, konden een drietal sporten worden uitgeprobeerd onder leiding van de bondscoaches van de betreffende sport. Zij deelden hun laatste kennis en inzichten in hun sport. Ons team aangepast sporten kwam in actie bij het zitskiën, (rolstoel)tafeltennis, roeien, boccia, (rolstoel)badminton, atletiek, schieten, rolstoelrugby en -basketbal.

Meer informatie

Al met al een dag waar we met een aantal sportervaringen rijker naar huis zijn gegaan! We gaan alle nieuwe inzichten zeker meenemen tijdens het begeleiden van mensen met een beperking die op zoek zijn naar een passende sport. Wil je meer weten wat er allemaal mogelijk is betreft aangepast sporten? Klik dan snel hier! Kijk voor meer foto's op onze Facebook.

 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI