‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Extra aandacht sport en bewegen tijdens eerste Bredase Beweegweek

Gratis sport- en spelactiviteiten voor jong en oud

Geplaatst op 21-03-2016

Van 11 tot en met 15 april 2016 organiseert Breda Actief de eerste editie van de Bredase Beweegweek. Tijdens deze week willen we zoveel mogelijk Bredanaars laten sporten en bewegen. Op vier Bredase basisscholen wordt extra aandacht gegeven aan sport en bewegen. Bovendien zijn er negen gratis sport- en spelactiviteiten waar iedereen aan mee kan doen. Aanmelden voor de activiteiten kan nu!

Jaap van Loon, sportcoach Breda Actief, vertelt enthousiast over de Beweegweek: “Tijdens de Bredase Beweegweek willen we extra aandacht geven en meer mensen stimuleren om te sporten en bewegen. We vinden het belangrijk dat iedereen gelijke kansen heeft op beweging. De Bredase Beweegweek geeft hier de mogelijkheid voor. Zo kunnen bijvoorbeeld jongeren gratis meedoen met een vette workshop ‘Breakdance’ en doen volwassenen mee met een gratis ‘Zumbales’. Het beloofd een waar feestje te worden, want sporten is niet alleen heel gezond, het is ook heel leuk en gezellig!“

Basisscholen in het teken van sport en bewegen

Basisscholen Effen, De Burchtgaarde, De Spoorzoeker en Nutsbasisschool Teteringen staan tijdens de Bredase Beweegweek volledig in het teken van sporten en bewegen. De week wordt geopend met een dans. Deze dans komt elke dag weer terug. Daarnaast worden er reguliere lessen omgezet naar bewegingslessen en worden kinderen tijdens de pauzes getrakteerd op een bezoek van de Sportkliko gevuld met diverse sport- en spelactiviteiten. Ook zijn er verschillende naschoolse sportactiviteiten waar de verschillende groepen aan mee kunnen doen.

Gratis activiteiten in de wijk

Naast de Zumbales en de Breakdanceworkshop voor jongeren en volwassen kunnen kinderen meedoen met ‘NAC in de Buurt’ en een Bos obstakel run. Klik hier voor het volledige programma! 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI