‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Feestelijke opening Playground Heuvel!

Eerste Krajicek Playground in Breda een feit

Geplaatst op 23-05-2016

Op vrijdag 13 mei werd de eerste Krajicek Playground in Breda officieel geopend door wethouder Miriam Haagh en Matthew Amoah (oud-speler van NAC Breda). De middag was zeker geslaagd, want zo’n 100 kinderen hebben al gebruik gemaakt van de nieuwe Playground.

Uit onderzoek is gebleken dat er in de wijk Heuvel weinig wordt gesport. Een niet uitnodigend speelveldje helpt daar natuurlijk niet bij. Reden genoeg voor Surplus Welzijn en Breda Actief om hier verandering in te brengen. Samen met de buurtbewoners zijn zij aan de slag gegaan om een nieuwe plek te ontwikkelen die meer motiveert om te gaan bewegen.

Drukke opening

Alle kinderen en jongeren uit de wijk waren uitgenodigd om op vrijdag 13 mei naar de opening van het totaal veranderde ‘trapveldje’ te komen. De opkomst was massaal! Zo’n 100 kinderen van 6 tot 17 jaar (en een aantal nieuwsgierige ouders/buurtbewoners) waren er bij! Naast dat ze als eerste konden spelen op de nieuwe Playground, had de Krajicek Foundation ook allerlei sportmaterialen meegenomen. Daarnaast was oud-voetballer van NAC Breda Matthew Amoah er om gezellig een balletje te trappen. Jeugdwerk Surplus zorgde voor allerlei gezonde tussendoortjes, zoals fruitcocktails. En JOGG had voor elke actieveling een bidon met water meegenomen.

Wethouder onderwijs, Miriam Haagh, opende om 17.00 uur de Playground officieel door onder andere te scoren in de goal van Matthew Amoah. “Bewegen is altijd goed en kunnen we niet genoeg stimuleren. De Krajicek Playground hier in Heuvel levert daar een mooie bijdrage aan. Een mooie plek om actief bezig te zijn en om bewegen makkelijker en vanzelfsprekender te maken.” Aldus Miriam Haagh.

Sporten in de Wijk

Elke woensdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur, is er Sporten in de Wijk Heuvel. Vanaf nu vindt dit plaats op Playground Heuvel! Hier kunnen de basisschoolkinderen met sportcoach Daan elke week gezellig sporten. Behalve in wijk Heuvel vindt er ook in de andere Bredase wijken Sporten in de Wijk plaats. Benieuwd waar? Kijk dan hier!

Krajicek Playground

De Playground is een onderdeel van de Krajicek Foundation, van Richard Krajicek. Het doel? Kinderen en jongeren in de wijk begeleiden en motiveren om dicht bij huis – met elkaar – te spelen en sporten. Elk Krajicek Playground is uniek. Dat komt doordat de aanleg van de Playgrounds in overleg met de buurt en de gebruikers wordt bepaald. Naast een leuke plek, zorgt een Playground ook voor deskundige en intensieve begeleiding. Zodat er sportieve activiteiten georganiseerd kunnen worden.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI