‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Fluitend naar vrijwilligerswerk

Hoe gaat het met vrijwilligerswerk in Nederland?

Geplaatst op 18-05-2018

Goed meent hoogleraar Lucas Meijs. Nederlanders zijn nog steeds bezield en bereid om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Maar dat vraagt wel om nieuwe en flexibele vormen van organiseren en faciliteren.

Er is veel vrijwillige energie. De vraag is vooral hoe je die als organisatie of vereniging meer kunt benutten en mensen kunt uitdagen om mee te doen. Dat kun je alleen doen door goed aan te sluiten bij ieders voorkeuren van bereidheid, beschikbaarheid en bekwaamheid. Dat betekent: in gesprek gaan en goed luisteren. Waar worden zij gelukkig van? Wat hebben zij nodig om hun bekwaamheid te willen geven?

Hoe ga je dat als organisatie faciliteren? Dat zit in kleine dingen. Belangrijk is dat een vrijwilligers coördinator of manager goed kan inspelen op de verschillende manieren waarop mensen hun vrijwillige energie aanbieden.
Wil je ook vrijwilligers die fluitend naar je toe komen?
Laat je adviseren en inspireren door onze adviseurs. Zij weten hoe je als organisatie goed kunt aansluiten bij wat je vrijwilligers graag willen en nodig hebben. Neem contact met ons op: bel 076 52 33 555 of stuur een . Lees hier het hele artikel! 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI