‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Fortnite lasergamen, rodeo rijden en nog veel meer!

X-kids meivakantie weer een zonnig succes

Geplaatst op 03-05-2018

Gisteren en vandaag werd er weer heel wat gesport en gespeeld door de Bredase kinderen! Het was meivakantie en daarom was het tijd voor weer een editie van X-kids. Er was van alles te doen: Fortnite lasergamen, tennissen, voetballen, basketballen, badmintonnen, boogschieten en nog veel meer. Onze sportcoaches waren weer in alle gebieden van Breda te vinden!

Een tof nieuw spel

In Zuidoost gingen onze sportcoaches samen met wel 48 Bredase kinderen Fortnite lasergamen. Hier waren ook kinderen uit het speciaal onderwijs bij die het ontzettend naar hun zin hadden! Sportcoach van het speciaal onderwijs Veri Dautzenberg vertelt: “Het was heel gaaf om te zien dat zo veel verschillende kinderen van alle leeftijden, scholen en wijken samen konden spelen! Er was buiten van alles te doen, gooien met nerfguns, handboogschieten, voetballen en nog meer. Binnen waren ze heel fanatiek aan het lasergamen in het kader van Fortnite, compleet met bunkers en forten. Het was een gezellige en geslaagde dag!”

Van alles te doen!

Ook in de andere wijken konden kinderen zich uitleven. In Zuidwest konden kinderen van 6 tot en met 10 jaar meedoen met verschillende sport- en spelactiviteiten, zoals rodeo rijden op een opblaasbare stier! Hierna konden de oudere kinderen tegen elkaar strijden in spannende voetbal- en volleybaltoernooien. In Noordoost was op 3 mei van alles te doen met rackets en batjes. Buiten kregen kinderen een clinic van Tennisvereniging Haagse Beemden, binnen was een groep aan het tennissen onder leiding van de Racketswingers en een groep aan het tafeltennissen onder leiding van TTV Belcrum. In samenwerking met TV Heksenwiel werd in Noordwest de sterren van de hemel gespeeld in padel en tennis. Al met al waren het vier leuke en afwisselende activiteiten door heel de stad heen!

De volgende X-kids vindt plaats in de zomervakantie! Houd onze website en social media in de gaten voor updates. Weten wat wij allemaal nog meer organiseren aan leuke sportactiviteiten voor jong en oud bij jou in de buurt? Kijk dan hier!

 

 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI