‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Freerunning, super leuk!

Op het Speciaal Onderwijs van Het Breda College is er vanuit het project Special Heroes, freerunning les gegeven.

Geplaatst op 24-05-2017

Breda Actief organiseert sinds 2010 Special Heroes binnen het Speciaal Onderwijs. Dit is een sportstimuleringsprogramma waarmee we de kinderen met een beperking laten ervaren hoe leuk het is om te sporten en bewegen! Gedurende het schooljaar worden er regelmatig nieuwe sporten aangeboden door de sportcoaches en trainers van verschillende verenigingen.

 

Freerunning

Leerlingen van het Breda College hebben onlangs kennis gemaakt met een toffe nieuwe sport: freerunning. Hierbij verplaats je je van punt A naar punt B over verschillende obstakels. De leerlingen konden zich tijdens de kennismakingsgymlessen helemaal uitleven op het parcours van rekstokken, wandrek, kasten, trampoline, banken, matten, de grote "matmuur" en nog veel meer. Het motto was "niks moet, en alles is goed". Super leuk om te zien dat iedereen op zijn/haar niveau kon meedoen.


Naschoolse activiteit

Tijdens de drie naschoolse lessen van trainer Sepp den Hollander kon er nog meer geoefend worden. Er werd flink wat afgezweet! Super leuk om iedereen zo enthousiast te zien. Wil je nog vaker freerunnen of meer informatie krijgen over deze sport? Neem dan contact op met sportcoach Annelies: .

 

Ook meedoen?

Vanuit Breda Actief leggen we binnen het project Special Heroes de verbinding tussen leerlingen van het speciaal onderwijs die een sport zoeken én de geschikte sportvereniging. We zijn hiervoor altijd op zoek naar sportverenigingen of sportaanbieders die iets voor mensen met een beperking willen betekenen. En natuurlijk zijn dit lang niet altijd mensen die rolstoel gebonden zijn, denk bijvoorbeeld ook aan mensen met een vorm van autisme, ADHD enz.

Nieuwschierig geworden? Neem contact op met Janine van Gurp via 076 52 33 555 of .

 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI