‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Frisse studenten knallen voor vrijwillig Breda

Adviseur Claudia Rens ondersteunt bij project Avans

Geplaatst op 06-04-2018

Het project Leergemeenschap is een van de zes genomineerden voor de Avans innovatieprijs waarbij het gaat om waardevolle, verfrissende initiatieven die getuigen van lef. Breda Actief is samen met een groep studenten Social Work het laatste deel van het avontuur het project Leergemeenschap ingegaan.

“Het leren bijdragen aan de aanpak van sociale kwesties. Dat is het voornaamste doel van het project de Leergemeenschap dat in september gestart is. De studenten kregen de opdracht om aan de slag te gaan met de vraag hoe we ervoor kunnen zorgen dat het gemiddeld aantal mensen dat zich vrijwillig inzet in Breda omhoog gaat. Waar zij zich in eerste instantie richtten op het stimuleren van inwoners en later specifiek de jongere doelgroep, hebben zij nu de switch gemaakt naar het versterken van de vrijwilligersorganisaties. Om hen te helpen bij het werven en binden van jonge vrijwilligers aan hun organisatie,” vertelt Claudia Rens, adviseur van Breda Actief en begeleidster van de studenten.


Handen ineenslaan

Er is inmiddels een mooie samenwerking aangegaan met Stichting BAS, Surplus locatie de Breedonk en Vluchtelingenwerk. Vanaf het eerste moment dat de studenten contact opnamen, waren deze organisaties enthousiast. Ze werken mee, denken mee en staan natuurlijk te popelen om het eindproduct.

“Dat de kennisdeling inspirerend is mag duidelijk zijn. Vanuit verschillende invalshoeken wordt er nagedacht over vrijwillige inzet van met name jongeren. Leren van en met elkaar: studenten met hun frisse blik, organisaties met hun jarenlange ervaring! Bij Breda Actief zijn we heel blij met dit innovatieve project en de deelname in de leergemeenschap. Het is super om hierbij betrokken te zijn als organisatie die stimuleert, inspireert, faciliteert en adviseert!” Aldus de dolenthousiaste Claudia.

 

Het einde is in zicht

Op woensdag 30 mei delen alle leergemeenschappen hun producten en uitkomsten tijdens het connect- en netwerkevent voor studenten, werkveld docenten en alumni. Dit event is gericht op delen, inspiratie en kennisontwikkeling. Een uitgelezen moment voor de studenten om nog even te knallen! “Tot die tijd grijpen we de mogelijkheden en uitdagingen nog even aan om te leren en te komen tot een mooi eindresultaat,” zegt Claudia.

 

Meer weten?

Naast onze adviseur Claudia hebben we nog meer professionals in huis. Wil jij advies over vrijwillige inzet? Hoe je meer vrijwilligers naar je organisatie trekt? Misschien zoek je zelf wel vrijwilligerswerk? Neem dan contact met ons op via  of bel even naar 076 – 52 33 555!

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI