‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

De kracht van sport

Geplaatst op 25-01-2017

Michiel van Nispen is Tweede Kamerlid voor de SP, woordvoerder Sport (en Justitie) en geboren en getogen Bredanaar. Michel is ook een goede amateur-hardloper. In 2010 eindigde hij in 42.47 als dertiende op de lange cross tijdens de Nederlandse kampioenschappen veldlopen. Ook liep hij de marathon van Rotterdam en de marathon van Enschede (waar hij achtste werd). In een interview met Sportknowhowxl.nl geeft hij zijn mening over de kracht van sport.

Maatschappelijke kracht sport

Hij benadrukt steeds dat sport toegankelijk moet zijn voor iedereen. Sport verbindt, sport bevordert de integratie, sport draagt bij aan participatie en criminaliteitsbestrijding. De maatschappelijke kracht van sport is enorm. Daartoe verhoudt zich niet dat er nog steeds kinderen zijn die in armoede opgroeien en niet mee kunnen doen in de samenleving. 

"Het is van groot belang dat we sport en bewegen echt goed gaan organiseren op de plaats waar alle kinderen komen"

De goede programma’s die zijn opgezet om ook deze kinderen te laten sporten en bewegen bereiken niet iedereen. Daarom is het van groot belang dat we sport en bewegen echt goed gaan organiseren op de plaats waar alle kinderen komen: namelijk de basisschool. Mijn vurige wens voor 2017 is dat de initiatiefwet van de SP die zorgt voor meer en beter bewegingsonderwijs (3 uur per week van een vakleerkracht) realiteit wordt. 

Daily Mile

Los daarvan kunnen scholen natuurlijk per direct werk maken van het eenvoudigste en mooiste initiatief dat er is: de ‘Daily Mile’. Laat kinderen dagelijks een kwartiertje buiten hardlopen, houd het simpel en maak plezier, en zie direct resultaat: fitte kinderen worden slimmere kinderen.   Afsluitend: zelfs in de Tweede Kamer, waar het er soms hard aan toe gaat, laten we zien dat sport verbroedert. Politieke meningsverschillen zijn er zeker maar worden niet onnodig uitvergroot, samen strijden we voor meer aandacht voor de sport. De sportdebatten zijn letterlijk en figuurlijk de sportiefste debatten. Recent hadden we de primeur van een staande vergadering in het parlement. Zo geven we het goede voorbeeld.

"Een gezonde samenleving is een sportieve samenleving, en sport maakt meer gezond dan je denkt"

Wil je het hele artikel lezen op de site van Sportknowhowxl.nl kijk dan hier.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI