‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Geslaagde eerste editie BredaBreed Café

‘Waardevol om andere organisaties te ontmoeten’

Geplaatst op 10-06-2016

Donderdag 9 juni organiseerde Breda Actief in samenwerking met Belcrum Beach het eerste BredaBreed Café, een samenvoeging van het Bredaas Sportcafé en het Bredaas Café Vrijwilligerswerk. De mix tussen sport- en vrijwilligersorganisaties zorgde voor een avond vol energie, uitwisseling en nieuwe verbindingen.

'Op blote voeten'

Op het strand van gastheer Belcrum Beach leerden bezoekers ‘op blote voeten’ alles over online en offline communicatie. Ook de workshopleiders zelf werden uitgedaagd anders om te gaan met communicatie. Zonder standaard beamer, laptop of computer en met een krijtbord en het strand. Dit leverde hilarische momenten op. Communiceren kan op meerdere manieren en juist een andere aanpak zorgt ervoor dat men langer nadenkt over de boodschap. De bijzondere locatie, de andere manier van communiceren en de aanwezigheid van zowel sport- als vrijwilligersorganisaties zorgden voor een bruisende, energieke avond en veel enthousiaste reacties: "Het was leuk, gezellig, goed georganiseerd en vooral waardevol om andere organisaties te ontmoeten en daar kwam ik voor." Aldus Susanne van Loo van City-Bag Breda.

Miriam Haagh, wethouder Zorg en Welzijn: “Het is mooi om te zien dat in onze samenleving het verbinden van partijen steeds normaler wordt. Het samenvoegen van het Bredaas Sportcafé en het Bredaas Vrijwilligerscafé is daar een prachtig voorbeeld van. Samen kunnen ze elkaar versterken, van en met elkaar leren, contacten leggen en netwerken. Met als gemene deler dat iedereen het vrijwilligerswerk een warm hart toedraagt. Vrijwilligers geven de vele organisaties in het sociaal domein een boost om onze inwoners nog beter te kunnen ondersteunen om hun welzijn, zelfstandigheid en meedoen in de samenleving te vergroten.”

Inspiratiesessies

Na de opening door Belcrum Beach gingen bezoekers in groepen uiteen voor vier inspiratiesessies over communicatie. Zo namen studenten van Avans opleiding communicatie bezoekers mee in de wereld van social media en inspireerde het platform Breda Breed over de kunst van offline pitchen.Start2Create inspireerde bezoekers met een sessie over gastvrijheid, oprechte aandacht en een warm welkom. Daarnaast werden de bezoekers blootgesteld aan een uitdagende groepsopdracht waarbij communicatie de sleutel tot succes was.

Het café eindigde met een borrel waar ervaringen werden gedeeld, verbindingen werden gelegd en vol enthousiasme werd teruggeblikt op de eerste editie van het BredaBreed Café.

Terugblik

Wil je een volledige terugblik op de avond? Lees dan hier de Terugblik

 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI