‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Gezellige en actieve reünie van alle Bredase Citytrainers

“Eigenlijk hadden we tijd tekort om bij te praten”

Geplaatst op 04-12-2017

Jullie hebben het vast voorbij zien komen, alle activiteiten van de cursus Citytrainer ‘Ik train mijn stad’ van Breda Actief. Na de eindactiviteiten van de nieuwe Citytrainers en de geslaagde pilot van Citytrainer Junior, kwamen alle Bredase Citytrainers sinds 2015 voor het eerst bij elkaar. Op maandagavond 27 november hadden zij bij het buurthuis aan de Elandstraat hun ‘come back’ geheel op toepasselijke wijze, namelijk educatief, actief en natuurlijk super gezellig!

Sinds 2015 organiseren we de cursus Citytrainer ‘Ik train mijn stad’ en maakt het samen met andere organisaties uit de stad, zoals Jeugdwerk Surplus, PCP, AV Sprint, SJP en Breda College tot een groot succes. Inmiddels zetten ruim 80 Citytrainers zich in voor Breda!

Er valt altijd iets te leren

“Na vele edities was het toch wel de hoogste tijd om elkaar weer eens te ontmoeten. Het is niet alleen leuk om iedereen te zien, maar ook om te horen hoe actief iedereen is. We waren welkom bij ‘t buurthuis aan de Elandstraat, waar Norbert Kalker van Jeugdwerk Surplus, samen met de buurtkoks ons een warm welkom verschaften. Eigenlijk hadden we tijd tekort om bij te praten, want we wilden de Citytrainers ook graag een verrijking aanbieden. In de vorm van een snelle workshop ‘Eerste Hulp bij Sport Ongelukken’. Het Veiligheidcentrum Oosterhout vloog in voor een mooie kennisdeling.” Vertelt Karin van Tilburg, projectleider Citytrainer van Breda Actief.

Back in black

Daarna verplaatste iedereen zich naar de gymzaal met alleen maar blacklight, fluoriserende lijnen en lichtgevende shuttles. De Citytrainers konden geen hand voor ogen zien. Iedereen kon elkaar uitdagen voor een spannend potje blackminton. “Het was super leuk, spannend, maar vooral ook lekker fanatiek en we hebben ouderwets weer veel gelachen!” Aldus een van de aanwezige Citytrainers. Een ander zei: “Ik had dit nog nooit gedaan, maar dit is echt tof!” Karin stemt hier met een grote glimlach mee in: “Het was een super toffe ontmoeting! In 2018 doen we het zeker nog een keer!”

Aanmelden

Heb jij ook zin en ambitie om jezelf op een sportieve, maar educatieve wijze in te zetten voor Breda? Geef jezelf dan op voor de nieuwe editie van Citytrainer ‘Ik train mijn stad’!  Eind januari 2018 start de volgende cursus. Opgeven kan via . Kijk hier voor meer informatie over de cursus Citytrainer ‘Ik train mijn stad’ of neem contact op met Karin van Tilburg via of 076 – 52 33 555.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI