‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Gratis beweegtest voor 50-plussers

Breda Actief start nieuw project ‘Samen in Beweging’

Geplaatst op 27-01-2016

Breda Actief en de Gemeente Breda willen graag dat alle Bredanaars lekker in hun vel zitten. Daarom starten we het project ‘Samen in Beweging’. Het beweegprogramma voor 50-plussers bestaat uit een beweegtest en een beweegprogramma. Het programma is speciaal ontwikkeld voor Bredanaars die niet of nauwelijks bewegen. Het is afgestemd op de persoon, ook als zijn of haar mogelijkheden beperkt zijn of zijn geworden. De eerste wijk waar ‘Samen in Beweging’ plaatsvindt is Brabantpark/Heusdenhout. Op dinsdag 1 maart start de eerste beweegtest bij sportcentrum BRESS. Aanmelden voor deze test kan tot 10 februari.

Samen in Beweging is een project waarin Gemeente Breda, Breda Actief en de opleiding fysiotherapie van Avans Hogescholen samenwerken om alle 50-plussers uit de wijk Brabantpark/Heusdenhout actief te krijgen. Heb jij moeite met bewegen? En wil je graag werken aan je fitheid? Doe dan mee met de gratis beweegtest op dinsdag 1 maart bij sportcenter BRESS. De test wordt op jou afgestemd, ook als je mogelijkheden beperkt zijn (geworden).

Samen in Beweging

Tijdens de beweegtest wordt gekeken naar alledaagse bewegingen op het gebied van kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen. De test wordt op iedereen persoonlijk afgestemd en is dus ook mogelijk voor mensen met een beperking. Na afloop van de test start Breda Actief met het acht weken durende beweegproject Samen in Beweging. Jij maakt dan kennis met verschillende mogelijkheden rondom bewegen en werkt aan je persoonlijke wensen en behoeften.

Aanmelden

Alle 50-plussers zijn van harte welkom tijdens de beweegtest op dinsdag 1 maart bij Sportcenter BRESS. Aanmelden is verplicht en kan tot 10 februari via het inschrijfformulier op: www.breda-actief.nl/beweegtest. Woon jij niet in de wijk Brabantpark/Heusdenhout? Dan ben jij ook welkom, maar neem wel even contact op met Christiaan Pelkmans van Breda Actief door te bellen naar 076–5233555.

- UPDATE -

Super! De inschrijvingen voor de beweegtest gaan hard. Dat betekent wel dat we op dit moment vol zijn voor de beweegtest op 1 maart. Wilde jij je inschrijven? Dan kun je je gegevens nog steeds achterlaten voor de reservelijst en nemen we contact met je op in de week van 22 februari. 

 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI