‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

''Hadden wij dit ook maar toen we nog jong waren!''

Bredase basisschoolleerlingen en senioren maken kennis met urban sports

Geplaatst op 07-06-2018

Van 4 tot 8 juni stond het skatepark Pier15 in het teken van de Urban Sports Week. Breda Actief en Gemeente Breda organiseerden hier toffe sportactiviteiten speciaal voor de straat. Er ontstond een mooie combinatie van twee uiteenlopende doelgroepen: basisschoolleerlingen van de bovenbouw en senioren. Samen konden ze hun lol op!


Urban sports 

Van rolstoelhockey tot skaten en van streetbasketbal tot freerunning. Het was allemaal bij Pier15 te vinden. Dit mede door de samenwerking met de KNHB, Team Streethockey, The Scene of Dance, basketbalvereniging de Barons en het Nederlandse Rolhockey team. Met piepende skateboardwielen, stoere deuntjes van breakdance en gejuich maakten de deelnemers kennis met diverse urban sports. ''Ik vind het super leuk! Ik zit op hockey, maar heb het op deze manier nog nooit gedaan. Zo heb ik zelfs een nieuw trucje geleerd! Het breakdancen vond ik ook heel vet!'' Aldus één van de deelnemende basisschoolleerlingen. 

Een verrijking voor Breda 

Voor de Urban Sports Week vond de Urban Hockey Tour plaats. Tijdens de wijkactiviteiten leerden onze sportcoaches de basis van urban hockey aan de kinderen. Tijdens de Urban Sports Week waren de basisschoolleerlingen van de bovenbouw en senioren aan de beurt. Op deze manier maakt heel Breda kennis met de sporten van de straat. “We moeten weer terug naar de basis van het bewegen. Buiten spelen en creatief omgaan met de buitenruimte. Er zijn al plannen voor een volgende editie,” zegt Joan Kuipers, één van onze adviseurs. Ook de senioren waren enthousiast over de opzet: “Hadden wij dit ook maar toen we nog jong waren!” lacht een deelnemer.

Champions Trophy 2018

De urban activiteiten in Breda zijn allemaal een voorproefje van de Champions Trophy 2018. Van 23 juni tot en met 1 juli wordt het in Breda georganiseerd. Bij hockeyvereniging BH&BC Breda strijden de beste teams van de wereld om de trofee. Tijdens de Urban Sports Week onthulde wethouder Boaz Adank en DJ en producer Boris Smith de Champions Trophy tune genaamd: Be Yourself. Bekijk hieronder de onthulling!

Wil je meer weten?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de Champions Trophy of andere urban activiteiten? Neem dan contact op met Joan Kuipers via  of 076 – 52 33 555.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI