‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Handboogschieten; een schot in de roos!

Clinics op het Breda College en Bredero College vanuit Special Heroes

Geplaatst op 21-12-2017

Breda Actief organiseert sinds 2010 Special Heroes binnen het Speciaal Onderwijs. Dit is een sportstimuleringsprogramma om kinderen met een beperking te laten ervaren hoe leuk het is om te sporten en bewegen! Gedurende het schooljaar worden er regelmatig nieuwe sporten aangeboden door de sportcoaches Annelies of Veri en de trainers van verschillende verenigingen. Dit keer waren zij op het Breda College en Bredero College.

De afgelopen periode hebben de leerlingen van het Breda College en het Bredero College tijdens de gymles kennis gemaakt met handboogschieten. Voor veel kinderen was dit een nieuwe sport en er werd daardoor ook geconcentreerd en hard gewerkt!

Na de handbooglessen tijdens de gymlessen konden de leerlingen van het Breda College meedoen met de naschoolse trainingen bij Alliance d’Amitié in Ulvenhout. Onder leiding van trainer Harry Koot gingen de leerlingen aan de slag met echte pijlen en bogen. Na twee lessen kregen de leerlingen een diploma en een uitnodiging om eens deel te nemen aan een beginnerscursus van acht weken. Maar liefst drie leerlingen hebben zich aangemeld om mee te doen met deze cursus. Afgelopen zondag, 17 december, zijn ze zelfs al gestart!

Ook meedoen?

Vanuit Breda Actief leggen we binnen het project Special Heroes de verbinding tussen leerlingen van het speciaal onderwijs die een sport zoeken én de geschikte sportvereniging. We zijn hiervoor altijd op zoek naar sportverenigingen of sportaanbieders die iets voor mensen met een beperking willen betekenen. En natuurlijk zijn dit lang niet altijd mensen die rolstoel gebonden zijn, denk bijvoorbeeld ook aan mensen met een vorm van autisme, ADHD enz.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met of via mail of bel naar 076 -52 33 555.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI