‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

“Handig om op één plek kennis te maken met zoveel organisaties!”

Kiezen uit de leukste vrijwilligersklussen op Dé Vrijwilligersmarkt Breda

Geplaatst op 19-09-2016

Dé Vrijwilligersmarkt Breda komt er weer aan. Dit jaar vindt de markt plaats op 29 september in de huiskamer van Breda: het Chassé Theater. Er zijn meer dan zestig organisaties te vinden die wel wat hulp kunnen gebruiken: van 3FM’s Serious Request tot Unicef en van Nieuwe Veste tot Haagse Beemden Loop Breda. Of je nu graag met mensen werkt, handig bent met social media, of je nu wil tuinieren of met dieren wil werken; voor iedereen is iets te vinden!

Oriënteren en kennismaken

Vorig jaar vonden veel Bredanaars op Dé Vrijwilligersmarkt Breda de vrijwilligersklus of -opdracht waar ze naar opzoek waren, Janny van Drielen (56) bijvoorbeeld. Ze verloor vorig jaar haar baan in de jeugdzorg, maar wilde niet thuis zitten. “Ik wilde weer mensen om me heen hebben en dingen doen. Na jaren met jeugd te hebben gewerkt, leek het me interessant om nu eens iets voor ouderen te doen. Het was heel handig dat ik me op Dé Vrijwilligersmarkt Breda kon oriënteren en kennis kon maken met zoveel organisaties. Ik kwam in contact met Surplus en via hen ben ik aan de slag gegaan in Terheijden bij woonzorgcentrum Antonius Abt.”

Inspiratie opdoen

Annelies Kievit (49) vond haar vrijwilligerswerk voor de Voedselbank ook via Dé Vrijwilligersmarkt Breda. “Ik wist dat ik iets met marketing en communicatie wilde doen, maar wat precies daar had ik nog geen idee van. Op Dé Vrijwilligersmarkt Breda heb ik me laten inspireren. Ik heb er verschillende gesprekken gevoerd en ook kennis gemaakt met Desirée van de Voedselbank. Zij zocht een assistente op het gebied van communicatie. Wat ze vertelde, sprak me aan. Nu begeleid ik acties die scholen organiseren voor de Voedselbank, daarbij voorzie de leerkrachten van informatie. Ik ben aanspreekpunt voor de acties en ik doe veel regelwerk.” Het ondersteunen van de Voedselbank bevalt Annelies goed. “Het is leerzaam en het geeft voldoening om iets voor een ander te betekenen.”

Een ervaring rijker

Ook wanneer je je talent graag inzet voor een kort project, kun je terecht bij Dé Vrijwilligersmarkt Breda. Robert Egan (30) ging na een aantal gesprekken aan de slag voor Podium Bloos. Zij zochten iemand die hun festival 39 Graden via social media aan wat publiciteit kon helpen. Robert: “Podium Bloos was zeer tevreden over het resultaat. Buiten het feit dat ik het heel leuk vond om te doen, ben ik weer een ervaring rijker. Ik zou anderen zeker aanraden Dé Vrijwilligersmarkt Breda te bezoeken, omdat je in een gesprek al snel meer te weten komt dan online.”

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI