‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Heerlijk zwemmen en wandelen in de zomer voor mensen met een chronische beperking

Tijdens de zomervakantie worden er speciale lessen Aquafit en Wandelfit georganiseerd om in beweging te blijven.

Geplaatst op 07-07-2017

Breda Actief, het zwembad Sonsbeeck en trainster Marion de Wolf hebben de handen ineen geslagen. Samen maken zij het mogelijk dat mensen met een chronische beperking nu ook in de gehele zomer kunnen blijven sporten en bewegen.

Lekker zwemmen

Op donderdag 20 en 27 juli van 11.00 tot 11.45 uur kan men gratis door Aquafit lekker bewegen in het water van het zwembad Sonsbeeck aan de Pieter Christiaanstraat 2 in Breda. Op 20 juli start een nieuwe groep met de Aquafit. Het zwembad is voor iedereen geschikt vanwege de verstelbare zwembadbodem, rolstoeltoegankelijkheid en de aanwezige tillift. Het water heeft een temperatuur van 30 graden, waardoor het voor mensen met chronische aandoeningen een fijne manier om te bewegen is.
Mocht je na deze twee gratis proeflessen lekker willen doorgaan met Aquafit dan biedt zwembad Sonsbeeck je de mogelijkheid een 5-knippen-vakantie-kaart te kopen voor € 35,00 die tot 1 oktober 2017 te gebruiken is.

 

Meer informatie over aquafit 

Wandelen en koffie drinken

Na een succesvolle editie vorig jaar vindt er een gratis kennismakingsles plaats op woensdag 16 augustus van 10.00 tot 11.00 uur waar een nieuwe groep van start gaat. Wandelfit vindt plaats in de buitenlucht in het Mastbos, waarbij de wandelingen worden gecombineerd met oefeningen om alle spieren soepel te houden. Deze wandeling en oefeningen zijn geschikt voor iedereen met een chronische aandoening. Ervaren trainster Marion de Wolf zorgt voor de deskundige begeleiding. Ook kun je op deze dag kennis maken met Nordic Walking. Nadien wordt gezamenlijk nog een kopje koffie gedronken. Heb je de pas er goed in gekregen tijdens deze gratis kennismakingsles, dan kun je dit lekker blijven doen bij Marion de Wolf voor € 22,50 per kwartaal.

Meer informatie over Wandelfit

 

Gezondheidsverbetering

Sporten en bewegen leiden tot gezondheidsverbetering bij mensen met chronische aandoeningen. Dat is een van de redenen waarom deze samenwerking tot stand is gekomen. Bovendien kan het voor de deelnemers fijn zijn om samen een nieuwe uitdaging aan te gaan. Iedereen start tegelijkertijd en er hoeft dus niemand zichzelf als enige aan een al bestaande groep toe te voegen.

Aanmelden

Wil je ook lekker bewegen tijdens de zomer?
Meld je dan snel aan voor één of beide activiteiten via

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI