‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Het eerste Taalcafé in Breda een succes!

Gezellige sfeer en gretigheid ontmoetingen

Geplaatst op 25-01-2016

Het eerste Taalcafé in Breda dat op maandag 18 januari plaatsvond in het Leescafé van de centrale Bibliotheek in Breda was meteen een groot succes! Het café is een initiatief van BredaTAAL; het netwerk in Breda van taalaanbieders aan anderstaligen. Het wordt georganiseerd door enthousiaste vrijwilligers en ondersteunt en begeleidt door Breda Actief.

Gemixt gezelschap

Zo’n 125 mensen waren bij het Taalcafé aanwezig. Een gemixt gezelschap van vluchtelingen, mensen uit andere landen, taalmaatjes en taalcoaches. Het meest opvallende was de gezellige sfeer en de gretigheid van de vluchtelingen om te ontmoeten en met anderen in contact te komen. Dit werd volop gedaan. Als extra’s, vanwege de week van de poëzie, werden gedichten voorgelezen en gedichten gemaakt door de vluchtelingen. Kort en bondig en met het Nederlands wat ze intussen geleerd hebben, is hier hard aan gewerkt. Ook werden zij door sommigen voorgedragen.

Grote behoefte

Het Taalcafé is vanaf nu niet meer weg te denken! Het voldoet aan een grote behoefte. Want mensen die in Breda of omgeving wonen, of ze nu een huis hebben toegewezen gekregen of in een asielzoekerscentrum verblijven, willen graag contact. Contact met anderen, en zeker ook met Nederlanders. Zij willen zo snel mogelijk de Nederlandse taal leren spreken. Een Taalcafé is een mogelijkheid om extra te oefenen en om anderen te ontmoeten.

Meer info en data

Om te starten wordt het café één keer per maand ( de eerste maandagmiddag van de maand) gehouden in de centrale bibliotheek in Breda (Molenstraat). Wil je meer informatie? Kijk dan op: www.bredataal.info
Data: 15 februari, 7 maart, 4 april van half 2 tot half 4. 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI