‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

"Het helpt je echt sterk in je schoenen te staan!"

Het succesverhaal van Yassin Taouil over Citytrainers

Geplaatst op 08-03-2018

Yassin Taouil vertelt wat hij heeft geleerd bij de Citytrainers-cursus: "Hiervoor was ik echt nerveus. Ik praatte wel met veel mensen maar voor een groep staan en dat iedereen je aankijkt, dat kon ik niet. Verder heb ik nog veel kleine dingen geleerd tijdens de cursus, zoals het geven van tips en tops."

Wie ben ik…

Ik ben Yassin Taouil, 17 jaar en ik kom uit Breda. Ik ken de Citytrainer cursus via mijn wijkbegeleider Norbert Kalker van Jeugdwerk Surplus Welzijn. Hier organiseren wij voetbalactiviteiten/spelactiviteiten in de wijk en dit spreekt kinderen heel erg aan. Wij hebben nu 4 jaar onze eigen voetbalkooi en sindsdien zie je alle kinderen daar elke dag. Ik besloot me op te geven voor de cursus omdat het iets moois is voor op mijn CV en ik het goed vond dat jullie mensen helpen die willen leren hoe ze activiteiten moeten organiseren.

Wat ik moeilijk vond

Als je aan Yassin vraagt wat hij het meest geleerd heeft en wat hij het moeilijkst vond komen daar dezelfde reacties uit. “Sterk in mijn schoenen staan. Hiervoor was ik echt nerveus. Ik praatte wel met veel mensen maar voor een groep staan en dat iedereen je aankijkt, dat kon ik niet. Verder heb ik nog veel kleine dingen geleerd tijdens de cursus, zoals het geven van tips en tops.

Sporten in de wijk

Mijn praktijkstage heb ik gedaan bij Breda Actief. Ik heb hier meegeholpen met sportcoach Mark de Brouwer op maandagmiddag bij sporten in de wijk. Hier heb ik geleerd hoe ik dingen echt helemaal zelf moet doen, ik heb zelfs een keer een hele middag alleen lesgegeven.” Yassin is al lang over zijn stage uren heen maar helpt Mark nog steeds op de maandagmiddag. “Ik doe het gewoon extra omdat ik het heel leuk vind om te doen!” Dit is dus ook wat Yassin, nadat hij zijn certificaat heeft ontvangen, wil blijven doen. “Ik blijf gewoon bij Mark helpen met sporten in de wijk, maar ook bij activiteiten zoals de Koningsspelen wil ik graag meehelpen als ik kan.

KEEP GOING

Er moeten nog veel meer Citytrainers opgeleid worden in Breda, daarom moet de Citytrainer cursus in Breda echt doorgaan! Het helpt je echt sterk in je schoenen te staan en goede activiteiten te kunnen organiseren. Ook krijg je veel meer trainers in de wijk die mee kunnen helpen en conflicten etc. op kunnen lossen.” Yassin zal zich over 5 jaar vooral nog de evaluaties herinneren na elke cursusavond en het geven van tips en tops aan elkaar!

Citytrainers betekent voor mij in een woord

"Activiteiten!"

TIP

"Een extra cursusleider erbij en grotere groepen Citytrainers opleiden in een keer."

TOP

"Blijven doorgaan zoals jullie het nu doen en goede afwisseling van de verschillende cursusleiders zodat je van meerdere mensen dingen kunt leren!"

Kijk hier voor meer informatie over de Citytrainer-cursus!

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI