‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Het maakt mij blij om te zien dat mensen het fijn hebben samen, dat zij plezier hebben met elkaar.

Met hart voor Breda

Geplaatst op 12-07-2017

Lilly van Est is bestuurslid bij Buurthuis Gageldonk, moeder van 2 kids van 5 en 7 jaar oud, Supervisor van een Customer Service afdeling en loopt vrij fanatiek hard.


Ik wil graag nieuwe herinneringen maken

Toen buurtbewoners werden uitgenodigd om te praten over de toekomst van Buurthuis De Beemdentil en wie daar een rol in wilde spelen, heb ik mijzelf aangemeld als potentieel bestuurslid. Mijn vriend is hier opgegroeid en heeft hier in zijn jeugd Carnaval en Sinterklaas gevierd, dit was voor de hele buurt een fijne en vertrouwde plek. Die herinnering wil ik weer levend maken; met de volgende generaties weer nieuwe herinneringen maken. Ik wil dat iedereen uit de buurt hier terecht kan voor een praatje, een kop koffie en leuke activiteiten.

Ik ben echt nog een puppy!

Hiervoor was dit Buurthuis de Beemdentil, begin 2107 hebben we een doorstart gemaakt en heten we Buurthuis Gageldonk, gekozen door de buurtbewoners. De andere bestuursleden zijn ouder dan ik, ik ben echt nog een puppy! We vullen elkaar goed aan, we zijn het niet altijd eens maar dat geeft ook niet, het werkt heel goed samen. Wat ik zo tof vind is dat ik voordat ik hieraan begon de andere bestuursleden helemaal niet kende en nu hebben we in korte tijd en met weinig middelen iets moois neergezet: het buurthuis is weer open, mensen kunnen ons vinden en zeggen ook dat ze het zo fijn vinden dat het weer open is.

Laten we het vooral samen doen

Er moet nog veel gebeuren, we zijn al begonnen met het organiseren van kinderactiviteiten, er is een rommelmarkt geweest, we hebben een weggeeftafel, een boekenruilkastje en iedere dinsdag is er bingo. We zijn nu twee keer per week geopend, ik hoop dat we straks iedere dag open zijn met iedere maand een activiteit. We willen graag samenwerken met andere mensen en initiatieven in de buurt: laten we het vooral samen doen. Het leuke is: andere mensen sluiten zich bij ons aan omdat wij het zo leuk vinden, dat werkt gewoon heel aanstekelijk!

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI