‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Het samenwerken is al een deel van de leut!

Een interview met Dennis over zijn passie voor carnaval

Geplaatst op 31-01-2018

Dennis is gek op carnaval en maakte van zijn hobby een vrijwilligersfunctie. Hij beheert de social mediakanalen van de Bredase Carnavals Vereniging en gaat hiervoor tijdens het carnavalsseizoen overal naartoe waar de Prins en zijn gevolg gaan. Het levert hem veel voldoening en leut op en hij ontmoette via zijn inzet voor BCV zelfs zijn grote liefde.


Dennis, jij bent social media vrijwilliger bij de Bredase Carnavals Vereniging. Wat doe je dan allemaal?

“Sinds 2012 beheer ik de Facebook- en Twitterpagina van de BCV, het Youtubekanaal en het Instagramaccount. Als het carnavalsseizoen begint op de elfde van de elfde ga ik met de Prins en het gevolg mee op pad. Ik maak foto’s, video’s en berichten die ik op de social media kanalen plaats.”

Volgens mij gaan daar best wel wat uren inzitten. Wat levert het jou op?

“Toen ik begon kende ik nog niemand bij de BCV, maar nu heb ik er honderden vrienden bij. De vrijwilligers van onze stichting, maar ook mensen van de andere carnavalsstichtingen kom je elk jaar weer tegen. Ik heb zelfs mijn vrouw ontmoet door het vrijwilligerswerk dat ik doe. Zij had namelijk dezelfde vrijwilligersfunctie, maar dan voor C.C. ’t Aogje in Princenhage. Ze had mij gezien bij een nieuwjaarsreceptie. We raakten daarna via social media in contact, omdat ik mezelf had getagd op een foto met de Prins van ut Kielegat. Wat later spraken we elkaar in het echt en het was meteen leuk. We hebben natuurlijk veel raakvlakken, omdat we allebei van carnaval houden en met social media bezig zijn. Inmiddels zijn we 5 jaar samen, getrouwd en verwachten we ons eerste kindje.” 

Wat leuk! Vieren jullie nu elk jaar samen carnaval?

“Nee, we vieren allebei ons eigen feestje. Zij is inmiddels voorzitter festiviteiten bij ‘t Aogje en gaat dus naar Princenhage en ik ben meestal in de binnenstad. We sluiten elke avond wel samen af.” 

Hoe ben je eigenlijk terecht gekomen bij de BCV?

“Ik was al gek van carnaval en ik volgde de Twitterpagina van BCV. Het viel me op dat er weinig gepost werd. Ik miste die communicatie en heb mezelf toen aangemeld. Eigenlijk heb ik de functie zelf gecreëerd, want de Facebookpagina, het Youtubekanaal en Instagram was er toen nog niet. De voorzitter was blij met mijn aanmelding.” 

De Facebookpagina heeft inmiddels wel 5000 fans. Dat is een enorm aantal.

“Klopt. Het geeft ook veel voldoening om te zien dat ik dat voor elkaar heb gekregen zonder advertenties op Facebook. Social media is een hobby van me waar ik in mijn dagelijks werk als Warehouse manager bij Bosch niet mee bezig ben. Op deze manier kan ik deze kant van mezelf ontwikkelen.” 

Wat betekent carnaval voor jou?

“Carnaval is een feest dat verbroedering geeft of je elkaar nu kent of niet. Ik vind het mooi om dat uit te dragen in mijn functie.” 

Kun je zelf nog wel genieten tijdens carnaval of heb je dan het gevoel dat je een beetje aan het werk bent?

“Het voelt zeker niet als werk. Ik word vrijgelaten in de manier waarop ik de functie invul. Meestal ben ik er zo’n acht uur per week mee bezig in het carnavalsseizoen. Tijdens de carnaval kan ik gewoon een biertje drinken, maar ik plaats tussendoor wel regelmatig foto’s op Facebook. Filmpjes voor Youtube monteer ik later en zet ik achteraf online.” 

Zoeken jullie nog vrijwilligers?

“Ja, we kunnen wel wat extra ondersteuning gebruiken. Mijn functie valt onder de commissie Pers en Publiciteit. Daarbinnen zoeken we bijvoorbeeld nog vloggers die tijdens carnaval filmpjes kunnen maken. Ook zoeken we iemand die ons kan ondersteunen bij de functionaliteiten van onze Kielegat-app. We zoeken schrijvers die reportages willen schrijven over de evenementen. Iedereen is welkom, van fotografen tot vormgevers en IT’ers. Binnen de stichting zijn ook nog andere commissies waar je vrijwilligerswerk kunt doen. Van het ondersteunen bij de optocht tot het versieren van de stad. Behalve onze vrijwilligers zijn er natuurlijk de wagenbouwers, de kapellen en vele anderen die er allemaal voor zorgen dat er een mooi carnavalsfeest staat. Dat zorgt voor verbondenheid. Het samenwerken met carnaval is al een deel van de leut!” 

AANMELDEN ALS VRIJWILLIGER BCV

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI