‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

‘’Het was een super ervaring, waarin ik veel geleerd heb!’’

Vertrouwd raken in en met de rolstoel dankzij de rolstoeltrainingen

Geplaatst op 20-10-2015

Zaterdagochtend 17 oktober was de laatste rolstoeltraining in de Gong in Etten-Leur. Vijf weken lang heeft een enthousiaste groep van 12 deelnemers gewerkt aan het vertrouwd raken in en met de rolstoel door de rolstoeltrainingen. "Het was een super ervaring, waarin ik veel geleerd heb. Respect voor alle deelnemers die alle oefeningen geprobeerd hebben en daardoor sterker zijn geworden in hun rolstoelvaardigheden! Ook wil ik de partners bedanken, die ervoor gezorgd hebben dat wij gezellig konden trainen.’’ Aldus een deelneemster.

De eerste helft van de lessen stonden in het teken van het versterken van rolstoelvaardigheden. Op deze manier voelde de rolstoel elke week steeds iets meer vertrouwd. Na rolstoelvaardigheden was het tijd om kennis te maken met een rolstoelsport. Tennis, roeien, zitvolleybal, koersbal, basketbal, schermen, dansen en boogschieten kwamen aan bod. Samen gingen ze op zoek naar een passende sport.
 

De ervaringen

‘’Met veel plezier heb ik meegeholpen aan de rolstoeltrainingen. De sfeer zat er goed in bij enthousiaste groep! Het mooiste is dat iedereen persoonlijk gegroeid is: ze voelen zich zekerder in de rolstoel’’, aldus Janine. De deelnemers zijn stuk voor stuk positief over de rolstoeltrainingen: ze vonden het erg gezellig en leerzaam. Daarnaast zeiden ze dat het fijn was dat er een duidelijke uitleg was en dat de variatie aan sporten erg leuk was. De cursusreeks is zo goed ontvangen, dat de deelnemers behoefte hebben aan vervolgtrainingen!

Meer weten over aangepast sporten? Kijk op www.sportloketwestbrabant.nl. Indien je vragen hebt over de rolstoeltrainingen of meer wilt weten kun je ook contact opnemen via  of door te bellen naar 076-523 3555.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI