‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Hockey doe je met een stokkie!

Vanuit het project Special Heroes zijn op het Speciaal Onderwijs Het Kasteel hockey clinics gegeven.

Geplaatst op 22-06-2017

Breda Actief organiseert sinds 2010 Special Heroes binnen het Speciaal Onderwijs. Dit is een sportstimuleringsprogramma waarmee we de kinderen met een beperking laten ervaren hoe leuk het is om te sporten en bewegen! Gedurende het schooljaar worden er regelmatig nieuwe sporten aangeboden door de sportcoaches en trainers van verschillende verenigingen.


Hockey

Deze keer hebben de leerlingen van SO Het Kasteel tijdens de gymles kennis gemaakt met verschillende vormen van hockey. Zowel ringhockey, unihockey als gewoon hockey zijn aan bod gekomen. Er werd hard gewerkt tijdens de gymlessen en een aantal leerlingen hadden de techniek snel onder de knie, knap hoor!

Naschoolse activiteit

Na de hockeylessen tijdens de gymlessen konden degenen die het leuk vonden meedoen met naschoolse trainingen die werden gegeven door Marian van Hockeyclub Push. Marian leerde de groep enthousiastelingen het overspelen van de bal en natuurlijk het scoren. Er werden zelfs wedstrijdjes gespeeld! De kinderen kregen aan het einde van de naschoolse lessen een diploma en  ook een uitnodiging om een kijkje te komen nemen tijdens de trainingen van het G* en/of LG** team bij Hockeyclub Push. Ben jij of ken jij iemand die ook een keer zou willen hockeyen? Neem dan contact op met sportcoach Veri via .

* Kinderen met een verstandelijke beperking
** Kinderen en volwassenen die primair een lichamelijke beperking hebben, maar die niet rolstoelafhankelijk zijn

Ook meedoen?

Vanuit Breda Actief leggen we binnen het project Special Heroes de verbinding tussen leerlingen van het speciaal onderwijs die een sport zoeken én de geschikte sportvereniging. We zijn hiervoor altijd op zoek naar sportverenigingen of sportaanbieders die iets voor mensen met een beperking willen betekenen. En natuurlijk zijn dit lang niet altijd mensen die rolstoel gebonden zijn, denk bijvoorbeeld ook aan mensen met een vorm van autisme, ADHD enz.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met Janine van Gurp via 076 52 33 555 of

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI